Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τάσος Γ. Λάμπρου: ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Α. ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

Ζήτησα και έπεισα το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναβάλει το θέμα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την αξιοποίηση του κτήματος της Βερβερόντας Πορτοχελίου από το ΤΑΙΠΕΔ εφόσον δεν έχει γίνει ακμαία συζήτηση τόσο σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, καθώς παρουσίασα παλιές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδος που πρότειναν συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης της συγκεκριμένης έκτασης του ΤΑΙΠΕΔ (πρώην ΔΕΠΟΣ) και αποφάσεις για την μεταβίβαση συγκεκριμένων στρεμμάτων προς τον Δήμο για κοινωνικούς εκπαιδευτικούς αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με την εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη και την σύμφωνη γνώμη όλων των Περιφερειακών Συμβούλων έκαναν αποδεκτό το αίτημα μας και εκφράσανε την βούληση η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τότε εκπροσώπους της να παραστούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να παρουσιάσουν την θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΔΑ

Το θέμα αφορούσε όλους τους ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στην σύντομη παρέμβαση ενημέρωσα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Τ.Κ Διδύμων και το αίτημα της σχετικά με διακοπή εργασιών και να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Διδύμων. Στο αίτημα αυτό συμφωνούν και οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδος.

Ζήτησα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και να παρουσιάσει τις βασικές εργασίες αποκατάστασης που προβλέπονται στην σχετική μελέτη για τους ΧΑΔΑ του Δήμου Ερμιονίδος. Καθώς επίσης ζήτησα να παραστούν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, και τόνισα την αναγκαιότητα άμεσης ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Και για τα δυο άνω θέματα ήρθε επιτέλους η ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου, σας ζητάμε το αυτονόητο ότι τα κρίσιμα θέματα απαιτείται άμεσα και έγκαιρα να εισάγονται προς συζήτησης  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η άρνηση αυτής της λογικής οδηγεί σε άλλες σκέψεις που καταστρατηγούν το δημοκρατικό χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης .





Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας