Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα δράσης μπλόκου Αργολίδας

Στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, αποφασίσαμε να μην μπούμε σε κανένα διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αποσύρει το ασφαλιστικό και δεν καταργηθούν τα βαριά φορολογικά μέτρα. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» ο οποίος δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματα, που έχουμε καθορίσει και ιεραρχήσει.
Με την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες αυξάνουμε την πίεση στην κυβέρνηση, με άμεσους στόχους να αποσύρει το σχέδιο για ασφαλιστικό, να πάρει πίσω τα μέτρα που, ήδη, έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και εφαρμόζονται, όπως η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η
φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση από 13% στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια και η μείωση και στη συνέχεια κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου και να μην εφαρμόσει τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλονται με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ και θα φτάσουν, σταδιακά, στο 60% μέχρι το 2019. Ενώ, ήδη, στα δυο προηγούμενα χρόνια, 2014 και 2015 έχουν κοπεί, συνολικά, κατά 23%.
Στην συνέλευση στο μπλόκο Αργολίδας, στη Δαλαμανάρα έγινε ομόφωνα δεκτή το αποτέλεσμα της σύσκεψης στη Νίκαια και αποφασίσαμε να εντείνουμε τον αγώνα μας.
Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕ Αργολίδας την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 12 το πρωί, απαιτώντας από την Περιφέρεια, το σφράγισμα των αθεώρητων βιβλιαρίων υγείας.
Σύσκεψη φορέων στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή 31 Γενάρη στις 7 μμ.
Κατάληψη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Άργος, την Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 10 το πρωί.
Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στην πλ. Αγ. Πέτρου στο Άργος.
Κάθε μέρα να κλείνουμε συμβολικά την ΕΟ Άργους-Ναυπλίου από τις 7μμ-9μμ.
Παλεύουμε πλάι με τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ που μας ξεκληρίζει.
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ)
argolidaportal