Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας κατά την περίοδο του Πάσχα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη ήταν η επιτυχία των εκδηλώσεων που πραγματοποίησε κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Εθελοντικές Ομάδες, με αποτέλεσμα οι Δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες της πανέμορφης και πεντακάθαρης Ερμιονίδας να έχουν αρκετές επιλογές κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Την Μεγάλη Παρασκευή, η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στάθη Αρβανίτη, συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου στο Πορτοχέλι, παιανίζοντας τους υπέροχους ύμνους της Ακολουθίας των Παθών.
 

Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα πλήθος κόσμου παρακολούθησε το φαντασμαγορικό κάψιμο του Ιούδα μέσα στην θάλασσα, το οποίο έγινε ταυτόχρονα στην Ερμιόνη και στο Πορτοχέλι, υπό την συνοδεία εντυπωσιακών βεγγαλικών και υποβλητικής μουσικής.
Στο Πορτοχέλι τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Το κάψιμο του Ιούδα στην Ερμιόνη:

Το κάψιμο του Ιούδα στο Πορτοχέλι:
Την Δευτέρα του Πάσχα  πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Πέτρου Ιατρού. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Διδύμων διοργάνωσε και παρουσίασε μουσικοθεατρικά και χορευτικά δρώμενα από μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Διδύμων, την επιμέλεια των οποίων είχε η κ. Κοτσοβού Παρασκευή.
Έπειτα ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του Γυμνασίου.
Μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή στην Γιορτή της Τουλίπας έγινε από την εκπαιδευτικό κ. Βουρλή Αναστασία.
Στην συνέχεια ξεκίνησε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι με πολύ κέφι και χορό, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας, στην οποία πρωτοστατούσε ο Διδυμιώτης βιρτουόζος κλαρινίστας κ. Μπροδήμας Δημήτριος.

Την Παρασκευή 17 Απριλίου και το Σάββατο 18 Απριλίου είχαμε την διεξαγωγή με τεράστια επιτυχία, της 4ης Γιορτής Ελαιολάδου και Ελιάς στο Κρανίδι.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, με σημαντικές ομιλίες από έγκριτους επιστήμονες (γεωπόνους, οικονομολόγους, βιολόγους, διατροφολόγους, καρδιολόγους, γευσιγνώστες), όπου έγινε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση πάνω στις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας της Ελιάς, στις εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή και την προώθηση του Ελαιολάδου καθώς επίσης και στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητές του.


Το Σάββατο έλαβε χώρα στην Πλατεία Ρέπουλη στο Κρανίδι έκθεση με παράλληλη πώληση προϊόντων σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της εμπορίας και της μεταποίησης Ελιάς και Ελαιολάδου.
Παράλληλα οι διακεκριμένοι ντόπιοι σεφ κ.κ. Μιχάλης Ντουνέτας και Γιάννης Μπασιμακόπουλος μαγείρευαν γεύματα με βάση το ελαιόλαδο, ενώ παραδοσιακά εδέσματα προσφέρονταν από τοπικές εθελοντικές ομάδες στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης.


Το απόγευμα του Σαββάτου είχαμε στον ίδιο χώρο την μεγάλη συναυλία του Μπάμπη Στόκα, ο οποίος με τους ροκ ήχους του απογείωσε το κοινό. Το κέφι, ο χορός και η διασκέδαση χτύπησαν κόκκινο και ήταν κατά κοινή ομολογία το καλύτερο κλείσιμο των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Ελαιολάδου και Ελιάς.

Την Κυριακή 19 Απριλίου έγινε ξενάγηση των ομιλητών και των δημοσιογράφων από την 4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς στο προϊστορικό Σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα, στην οποία παρέστη ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής. Την ξενάγηση έκανε η καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου κ. Λιώση Μαρία και την παρακολούθησαν περίπου είκοσι ομιλητές και δημοσιογράφοι, οι οποίοι δήλωσαν κατενθουσιασμένοι με το πέρας της.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ