Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Συμμετοχή του Νίκου Κωνσταντινίδη σε έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Ο Νίκος Κωνσταντινίδης,  ο γνωστός Μικροβιολόγος στο Κρανίδι, καταξιωμένος φωτογράφος  «δάσκαλος» όπως τον αποκαλούμε όσοι -όσες έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε τα σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας με την ανιδιοτελή διδασκαλία του στην Ερμιόνη,  συμμετέχει σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου στην παρουσίαση  τεσσάρων φωτογράφων του  ¨Φωτογραφικου Κύκλου ¨ από τον  Γιάννη Μωράτη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 19:30 - 21:30)
Θα παρουσιασθούν οι φωτογράφοι: Γιώργος Βογιατζάκης Δημήτρης Κάβουρας Μπάμπης Κουγεμήτρος Νίκος Κωνσταντινίδης


Επίσης συμμετέχει στην έκθεση  φωτογραφίας μελών του σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος» (www.photocircle.gr) που εγκαινιάζεται αύριο στις 20 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 – Κολωνάκι με επιμέλεια του Πλάτωνα Ριβέλλη (www.rivellis.gr) και με θέμα την «Οικογένεια». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαΐου.
Στην έκθεση συμμετέχουν φωτογράφοι με προσωπικά portfolios. Η προσέγγιση του θέματος θα είναι αφηρημένη και γενική, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης. Δεν πρόκειται για έκθεση οικογενειακών σχέσεων, ούτε για ειλικρινή και πιστή καταγραφή συγγενικών προσώπων. Μπορεί να εικονίζονται (οποιαδήποτε) πρόσωπα, κατοικίες ή αντικείμενα, αρκεί να παραπέμπουν σε αυτό που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.
Η έκθεση «Οικογένεια» επιχειρεί να υπογραμμίσει μια στροφή πολλών φωτογράφων των ημερών μας στον αποκλειστικά προσωπικό τους περίγυρο. Σε έναν χώρο που για πολλά χρόνια είχε αφεθεί και περιορισθεί -ίσως και με κάποια περιφρόνηση- στη λεγόμενη αναμνηστική και ερασιτεχνική φωτογραφία.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης μπορεί να στηρίζονται –τουλάχιστον οι περισσότερες- σε αποτύπωση, μεταφορά και μεταμόρφωση οικείων χώρων του φωτογράφου, αλλά σκοπεύουν και ελπίζουν να κινητοποιήσουν και να γεννήσουν συγκινήσεις των θεατών που συνδέονται με τους δικούς τους οικείους χώρους και τις προσωπικές τους αναμνήσεις.
Στην έκθεση συμμετέχουν 33 φωτογράφοι με 300 φωτογραφίες.

Πρ. Ε.Π.Ερμιόνης