Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ρεκόρ Γκίνες από το «ελληνικό» πληκτρολόγιο Fleksy

Το πληκτρολόγιο των Ελλήνων από το Σαν Φρανσίσκο είναι και επισήμως το ταχύτερο στον κόσμο σε touch screen συσκευές. 
Ο Γιάννης Βερδελής και ο Κώστας Ελευθερίου πάνε από τη μία επιτυχία στην άλλη. Μετά το επιτυχημένο Series A funding των 3 εκατ. δολαρίων τον περασμένο Αύγουστο και τη βράβευσή τους στη CES, γιόρτασαν το ένα εκατ. downloads πριν από λίγες μέρες σε χρήστες από 205 χώρες, και σήμερα ανακοίνωσαν πως το ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο πληκτρολόγιο του κόσμου σε οθόνη αφής έγινε χρησιμοποιώντας Fleksy.


«Από την πρώτη μέρα είχαμε στόχο μας είναι να φτιάξουμε το πιο άνετο, όμορφο και ταχύτερο πληκτρολόγιο που έγινε ποτέ», μας λέει ο Γιάννης Βερδελής, συνιδρυτής και COO. «Το ρεκόρ Γκίνες αποδεικνύει την πρόοδό μας και, φυσικά, είμαστε πολύ χαρούμενοι που η προσπάθειά μας αυτή μας έφερε στην πρωτοπορία της ταχύτητας στα smartphones».
Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη ενώπιον αντιπροσώπου της Guinness World Record και στο καντράν ήταν ο Marcel Fernandes, χρήστης του Fleksy. Πληκτρολόγησε την επίσημη προκαθορισμένη φράση (The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human) σε 18.19 δευτερόλεπτα.
 fortunegreece
Πρότεινε η Έλλη Βασιλάκη