Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πουλή Παναγιούλα: Εκλογές-Δήμος

Ο δήμος θα παίξει σημαντικό ρόλο,στα επόμενα χρόνια, γι'αυτο εχει μεγάλη σημασία τι ψηφίζουμε!
Διανύουμε μια εποχή όπου πρέπει και καθήκον μας είναι να αγωνιστούμε.... Καλομαθημένοι καθώς είναι η γενιά μας...... περιμένουμε να ξημερώσει και όλα να έχουν γίνει όπως πριν ! Μας περιμένουν πιο δύσκολες μέρες....όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.
Γιατί αν δεν το καταλάβουμε , οι επόμενες γενιές που ήδη βιώνουν από μικρή ηλικία ,την ανεργία και την αγανάκτηση των γονιών τους, με όλα τα επακόλουθα , στο ίδιο τους το σπίτι, θα κυκλοφορούν με όπλα και δεν είναι κινδυνολογία, βλέπουμε στην Ουκρανία  το μίσος να κυριαρχεί , τρώγονται μεταξύ τους για ξένα συμφέροντα ,σίγουρα δεν είναι λιγότερο έξυπνοι από εμάς!.
 
Κάποιοι και εδώ στη χώρα μας βιάζονται να χρησιμοποιήσουν τη βια, υπάρχει το περίφημο ντοκιμαντέρ με στοιχεία και ονόματα -ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.- μας λέει πόσο βολεύει τους ισχυρούς η βια και ας
μη παγιδευόμαστε νιώθοντας οτι κάνουμε την επανάστασή μας.
Κάποιος φίλος μου λέει: το ποσοστό της χρυσής αυγής είναι ελάχιστο στην Ελλάδα...τώρα όμως ξεκινά.... και οι άσχημες αλλαγές στη χώρα, είναι ραγδαίες, μας σοκάρουν και μας ακινητοποιούν... το ξέσπασμα είναι αναπόφευκτο! Μπορεί όχι από εμάς που περιμένουμε να τελειώσει ο εφιάλτης και να ξυπνήσουμε, αλλά από τους επόμενους που θα καταλάβουν ότι δεν τελειώνει!

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι άνθρωποι όταν απειλούνται και αδικούνται ... από  τη φύση τους αντιδρούν  βίαια.....και η βια δεν έχει
λογική...το πιστεύω γιατί και εγώ θα το έκανα...και ας μιλώ για ειρήνη...και όλες οι μαμάδες του κόσμου.....και δυστυχώς εδώ σ'αυτη τη χώρα καταπατούνται βασικά δικαιώματα .

Είναι λοιπόν ντροπή να μιλάμε για χλιδή στη περιοχή μας που δεν έχουμε νερό να πιούμε, που περιμένουμε τη Γαλλική εταιρία να μας φτιάξει το δίκτυο νερού για να μας ποτίσει, που ψάχνουμε επενδυτές για να μας φτιάξουν αφαλάτωση με τεράστια κοστολόγια που φυσικά ο δήμος δεν έχει ...οι σωτήρες μας μόνο, μπορούν......τα μικρο-φράγματα που μας είπε ο κύριος Πισιας..  ας είναι καλά, με αυτή του την εμπειρία σε άνυδρες χώρες γυρνάει τον κόσμο και μας μεταφέρει την απλότητα, που δίνει λύση χωρίς μεγάλο κόστος. Τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις του.... μόνο που μίλησε λίγο και ας ήρθε απο μακριά!
..Αν θέλουμε λοιπόν να μην κρεμόμαστε από πολυεθνικές  για να πιούμε νερό, υπάρχουν λύσεις.
Εκτός πια αν θέλουμε να γίνουμε οι δούλοι το λιγοστών  πάμπλουτων ανθρώπων στο κόσμο  .. Αν αυτό μας τιμά τότε καλώς να έρθει και η αφαλάτωση και το γκολφ και η Σουέζ.. και θα τα πούμε σε 15-20 χρόνια πάλι , εύχομαι!
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
αν θέλουν μας δίνουν ...................................δείτε του Γ. Αυγεροπουλο τα 2 ντονικαντερ για το νερό , ή και- the water front - της Liz Miler το είχαμε προβάλει στην πρώτη ημερίδα της ΠΑ. ΠΟ.ΕΡ.το 2008, υπάρχει και μια ταινία του Χανεκε -η ώρα του λύκου- προσωπικά με συγκλόνισε.
Όμως η απαισιοδοξία , δεν βοηθάει.
Ακόμα δεν είναι αργά. Υπάρχουν νόμοι.
Κάποιοι άνθρωποι που έζησαν των πόλεμο και την πείνα στην Ευρώπης και παγκόσμια, έφτιαξαν πολύτιμους νόμους για τις επόμενες γενιές- Οικουμενική διακήρυξη- 30 βασικά άρθρα- για να ζούμε με ειρηνικά!!
Ας σεβαστούμε τον αγώνα τους, ας διαφυλάξουμε οτι ονειρεύτηκαν.
Όλοι αυτοί που κυβερνούν υποχρεούνται να τηρήσουν αυτά τα άρθρα και αφού τα μελετήσουν , να προχωρήσουν με βάση ΑΥΤΑ τα 30 άρθρα ,να φτιάξουν τους χιλιάδες νόμους που κάθε λίγο μας πασάρουν . Αλλιώς να πάνε να κρυφτούν!
Μαζεύουμε υπογραφές ΜΕ 1000 εχουν υποχρέωση να σταματήσουνε όποιο νόμο θεωρούμε αντισυνταγματικό ! κάνουμε τον αγώνα μας διαδικτυακά!
Αν αυτοί που ληστεύουν , προδίδουν και εξοντώνουν τους ψηφοφόρους τους.... έχουν το πιστόλι στον κρόταφο.. με τα καμώματά τους, εμείς δεν φταίμε....και σίγουρα δεν τα φάγαμε μαζί.
Είμαστε εδώ με τη ΣΥΜΕΤΟΧΗ  ΡΙ. ΚΙ. ΕΡ για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! ,οχι για να παραδώσουμε..... οπως κάποιοι ετοιμάζουν!
ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Πουλή Παναγιούλα υποψήφια σύμβουλος ΣΥΜΕΤΟΧΗ