Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

PLAY BACK THEATER με την Βέρα

Οι φίλοι του θεάτρου στο Ναύπλιο «Θεατροδρόμιο» ξεκινάμε στις 16 Μαρτίου 2014 στις 10.00πμ, ένα εργαστήρι PLAYBACK THEATER με την ΒΕΡΑ ΛΑΡΔΗ.
Στις 16 Μαρτίου με την υποστήριξη του ΠΛΙ, στο παιδικό μουσείο Σταθμός.
Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στείλτε μας μήνυμα στο προφίλ FB «Θεατροδρόμιο»

Λίγα λόγια για το Playback Theater
Το θέατρο Playback είναι ένα διαδραστικό είδος θεάτρου που ξεκίνησε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Βασίζεται στο ψυχόδραμα και συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τις τεχνικές δραματοθεραπείας και forum theater (κοινωνικό θέατρο)
Κατά την διάρκεια μιας παράστασης playback ειδικά εκπαιδευμένοι ηθοποιοί αναπαριστούν στην σκηνή τις ιστορίες που αφηγούνται οι θεατές με την βοήθεια ενός συντονιστή – εμψυχωτή.
Οι ηθοποιοί του θεάτρου playback καλούνται να αυτοσχεδιάσουν επιτόπου πάνω στην ιστορία που μόλις ειπώθηκε χρησιμοποιώντας το σώμα, τη φωνή τους, λίγα βοηθητικά αντικείμενα και αυτοσχέδια μουσική.
Σε μια παράσταση playback δεν υπάρχει έτοιμο κείμενο. Η παράσταση γεννιέται  επί τόπου (in situ) και είναι κάθε φορά μοναδική.
Η Βέρα Λάρδη είναι ηθοποιός και θεατρολόγος εκπαιδευμένη στο θέατρο playback. Έχει παίξει πλήθος παραστάσεων playback τόσο στο θέατρο και σε πλαίσια όπως φυλακές, κέντρα απεξάρτησης, διαπολιτισμικά σχολεία, νοσοκομεία κ.α. Παράλληλα συντονίζει θεατρικά εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο sophias1954@gmail.com
η τηλεφωνήστε στο 6936064902  6936064902 για πληροφορίες. 
 
ΣΟΦΙΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ