Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Μια εντυπωσιακή ορειβατική εξόρμηση στο Λούσιο!

Με την συμμετοχή περίπου 260 ορειβατών,  πραγματοποιήθηκε  κοινή πορεία του ΣΑΟΟ με τους ΕΟΣ Τρίπολης, Σπάρτης, Αχαρνών, Καλαμάτας και Κορίνθου, η οποία ξεκίνησε απ΄ την Στεμνίτσα Γορτυνίας έως την Γέφυρα Καρυταίνης.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο, εγκαινιάστηκε το κίτρινο μονοπάτι που εθελοντικά σηματοδότησε ο ΣΑΟΟ με την αποφασιστική συμμετοχή στον καθαρισμό του, συνορειβατών απ΄την Τρίπολη αλλά και κατοίκων και επαγγελματιών της Στεμνίτσας.
Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των προέδρων των συλλόγων και του Δημάρχου Γορτυνίας, στην Πλατεία της Στεμνίτσας και τη συμβολική σηματοδότηση στην αφετηρία του μονοπατιού, η πολυπληθής ομάδα ξεκίνησε την πορεία της. 
Ανάλογα με τις αντοχές, υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξει κανείς ανάμεσα στις διαδρομές:
Η Α΄ ομάδα: Από Στεμνίτσα 1082µ.-Μπαλκόνι Προδρόμου 600µ.-Ι.Μ. Προδρόμου-Ποταμός Λούσιος-Αρχαία Γόρτυνα 330µ.-Ανάβαση στο κάστρο της Καρύταινας.
Ώρες: 2:40, Κατηγορία: Α
ή

Β΄  ομάδα: Στεμνίτσα 1080-Ι.Μ. Προδρόμου-Αρχαία Γόρτυνα-Ακρόπολη Γόρτυνος-Νέα Μονή Καλαμίου-Παλαιά Μονή Καλαμίου-Τρομερή παραποτάμια διαδρομή-Γέφυρα Καρυταίνης 220µ.
Ώρες: 5:30, Κατηγορία: Β
Το μονοπάτι που περπατήσαμε, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ένωνε απ΄ τα παλιά τα χρόνια, την Στεμνίτσα με την Μονή Προδρόμου. Σε μερικά δε σημεία του, έχουν  διατηρηθεί ακόμα τα καλντερίμια.


Ακολουθήσαμε την πρώτη ομάδα και φτάσαμε στην Αρχαία Γόρτυνα.  
Στη συνέχεια κατεβήκαμε για λίγη δροσιά, κάτω ακριβώς απ΄ το εξαιρετικό λιθόκτιστο γεφύρι, όπου κυλά ο ποταμός Λούσιος...
Τέλος, μεταβήκαμε στην Καρύταινα όπου ήταν το σημείο συνάντησης με την δεύτερη ομάδα.
Όσοι είχαν ακόμα αντοχές, ανέβηκαν και στο περήφημο κάστρο της!
Εντυπώσεις; Οι καλύτερες!!!