Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΙΩΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΕΝΑΜΙΣΗ   ΧΡΟΝΟ  ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΙΖΗ 

Ενάμισης χρόνος πέρασε από τότε που ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κος Καμιζής στις προεκλογικές ομιλίες του κατηγορούσε τον δεματοποιητή λέγοντας ότι είναι το κερασάκι σε μια χωματερή, ότι θα τον χάριζε σε άλλο Δήμο και ότι αυτός θα έδιωχνε τα σκουπίδια με άλλους τρόπους μαγικούς!!! με την κίνηση ενός μαγικού ραβδιού όπως μας είπαν στα πρώτα δημοτικά συμβούλια.
Όμως τελικά τον ίδιο δεματοποιητή που πολέμησε χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα. Όποτε θέλει για να δεματοποιεί τα  σύμμικτα απορρίμματα και να δένει τα ανακυκλώσιμα  υλικά που μαζεύουν από τους σωρούς των χύμα σκουπιδιών οι εργάτες του εργολάβου ο οποίος δουλεύει χωρίς σύμβαση  και να μεταφέρει στον δεματοποιητή ανακυκλώσιμα από άλλες περιοχές με την βοήθεια  των αθιγγάνων (ρομά).
Τον ίδιο δεματοποιητή χρησιμοποιεί για να τυλίγει τα δέματα με σκοπό να μη διαχέονται τα υγρά στον υδροφόρο ορίζοντα  και να μην μυρίζουν.
Χωρίς αποτέλεσμα διότι ρίχνει απορρίμματα και εκτός του χώρου του δεματοποιητή δημιουργώντας μια νέα ανεξέλεγκτη χωματερή.
Στον ίδιο δεματοποιητή θέλει να φέρει τα ανακυκλώσιμα του Δήμου Ερμιονίδας και ενδεχομένως άλλων Δήμων.
Στον ίδιο δεματοποιητή που θα χάριζε σε άλλο Δήμο ο Δήμαρχος θέλει  να πάει και το ρεύμα όπως μας ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο στα Δίδυμα.
Γιατί δεν απαντήσατε στην ερώτησή του  στην ερώτηση του πρώην Δημοτικού σας Συμβούλου  Δημητρίου  Μίζη  : «Aφού δεν τον θέλουμε τον δεματοποιητή γιατί ζητάμε να γίνει έργο 20.000,00 ευρώ περίπου για να πάμε το ρεύμα στον δεματοποιητή;».
Γιατί δεν απαντήσατε σε ερώτηση Διδυμιώτη πολίτη στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο: «Eάν δεν υπήρχε ο δεματοποιητής τι θα κάνατε με τα σκουπίδια, ποιο είναι τελικά το πρόγραμμά σας για τα απορρίμματα;».                                                                     Ακόμη περιμένουμε απάντηση για το που  οδηγούνται τα βαρέα μέταλλα της ανοιχτής χωματερής και τα βαρέα μέταλλα από το δεματαποιητή;  
Τι κάνατε σε αυτό τον ενάμιση χρόνο για την διαχείριση των απορριμμάτων και την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πάνω από το χωρίο μας και το χωριό των Φούρνων;
 Είναι καλύτερη αυτή η κατάσταση σήμερα από αυτήν του 2010 που υπήρχαν μόνο δέματα και προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή να φύγουν τα δέματα.
Ποιος κατάφερε εις βάρος της υγείας μας να επιστρέψουν τα
δέματα πίσω;
Μήπως ήσαν δικοί σας άνθρωποι  Στελέχη της παράταξής σας, υποψήφιοι του συνδυασμού σας;
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ;
ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -  ΕΧΑΣΕ  Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Πως μας οδηγήσατε σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση σήμερα   Παραπλανήσατε για ψηφοθηρικούς λόγους τους συνδημότες μας, με μοναδικό σκοπό την εκλογή σας και όχι την λύση του προβλήματος γιαυτό η τακτική σας γύρισε μπούμερανκ. 
  1. Αμέσως μόλις αναλάβετε σταματήσατε την λειτουργία του δεματοποιητή, όπως  είχατε  υποσχεθεί, (δυστυχώς τηρήσατε την δέσμευση σας).
  2. Όμως η δέσμευση σας   να διώξετε  τα σκουπίδια στα Λιόσια ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει τηρηθεί (δυστυχώς για τους συμπατριώτες μας που σας πίστεψαν)
  3. Καταφέρατε όχι μόνο να δημιουργήσετε μια απέραντη χωματερή το χώρο του δεματοποιητή σκεπάζοντας το βιολογικό και το σύστημα πυρόσβεσης με σκουπίδια αλλά καταστρέψατε το χώρο που έγιναν με Ευρωπαϊκά κονδύλια με ότι αυτό συνεπάγετε .
  4. Ρίξατε την περίφραξη του δεματοποιητή και επεκταθήκατε και έξω από αυτό δημιουργώντας χωματερή 40 στρεμμάτων περίπου.
  5. Καταστρέψατε το συρματόπλεγμα της ανενεργούς παλαιάς χωματερής     η οποία είχε έγκριση για αποκατάσταση και την  χρησιμοποιείτε ξανά ρίχνοντας νέα απορρίμματα που έφθασαν 5 μέτρα ύψος.
  6. Αδιαφορήσατε όχι μόνο για τους Δημότες μας αλλά αδιαφορήσατε και στις εκθέσεις και κλήσεις των Επιθεωρητών του  ΥΠΕΚΑ  του ΧΩΠΟΠΕ  του Εισαγγελέα και της Διεύθυνσης Υγείας.
  7. Αδιαφορείτε για τα πρόστιμα που θα κληθούν οι Δημότες να πληρώσουν επειδή εσείς δεν είστε ικανοί να διαχειριστείτε τα απορρίμματα (φαίνεται ότι ξεχάσατε  τα μαγικά ραβδάκια που κουνάγατε στα Δημοτικά Συμβούλια)
  8. Αποκρύψατε  εσκεμμένα από τους Δημότες μας τα αποτελέσματα των μετρήσεων νερού στις γεωτρήσεις του Δήμου μας όταν μάλιστα ασχολήθηκε όλη η Ελλάδα για την ύπαρξη Εξασθενούς Χρωμίου σε αυτές.     
 (Έγγραφο  αναλύσεων νερού Φουρνων). 


Οφείλουμε  να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε  τους Προέδρους και τα Συμβούλια  των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας που συμπαραστάθηκαν στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και αντέδρασαν στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφους της Συμπολίτευσης να σκεπάσουν τα σκουπίδια και μας βοηθούν στην προσπάθειά μας να φύγουν από τα Δίδυμα και τους Φούρνους . 
Μοναδική εξαίρεση απετέλεσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων ο οποίος ψήφισε στο Τοπικό Συμβούλιο Διδύμων να μείνουν τα σκουπίδια στα Δίδυμα και να σκεπαστούν.
Αυτός  είναι ο Πρόεδρος των Διδύμων που εκλέχτηκε με την Παράταξη του κυρίου ΚΑΜΙΖΗ  και πανηγύριζε όταν μετά από καταγγελίες επέστρεψαν τα δέματα από την Καλαμάτα παρόλο που υπήρχε εντολή μεταφοράς τους από τον Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κου Χατζημιχάλη.
Είναι ο άνθρωπος στο βίντεο  που φώναζε αίσχος και έτρεχε με μανία πίσω από το φορτηγό που μετέφερε τα δέματα, διαμαρτυρόμενος έντονα ότι τα σκουπίδια πρέπει να φύγουν ενώ πανηγύριζε για την επιστροφή τους.
 Είναι ο  ίδιος άνθρωπος που αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του σαν Πρόεδρος, και σήμερα υποστηρίζει να μείνουν τα σκουπίδια στα Δίδυμα και να σκεπαστούν. Μάλιστα συμφωνεί και προτείνει - παρόλο που δεν υπάρχει σπιθαμή χωρίς σκουπίδι  - να έρθουν και τα ανακυκλώσιμα στα Δίδυμα.
(επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα μας  από το δικό τους βίντεο στον Σταυρό Διδύμων με τίτλο << ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ - ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ)
Το οποίο βιντεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αυτούς που ήσαν υπαίτιοι και πρωταγωνιστές και υποψήφιοι στην Παράταξη του κου Καμιζή.
Εξαιτίας αυτών των ενεργειών τα δεματά παραμένουν στα Δίδυμα και δημιούργησαν την κατάσταση αυτή που υπάρχει σήμερα.    
(βλέπε βίντεο)

Η ομολογία Στελέχους της Παράταξης του κου Καμιζή και μέλος της ΠΑΠΟΕΡ ότι αυτός ενημέρωσε και οργάνωσε και συνετέλεσε  στην επιστροφή των δεμάτων στα Δίδυμα και ειδοποίησε αυτούς που απολαύσατε παραπάνω.
(βίντεο από συμβούλιο της ΠΑΠΟΕΡ

-         Γιατί κε Δήμαρχε παραβλέπεις και δεν συνεργάζεσαι  με τις επιλογές του Περιφερειακού Σχεδιασμού και τον  Περιφερειάρχη κο Τατούλη ώστε να φύγουν τα δέματα από τα Δίδυμα;
-         Που θα οδηγήσει αυτή η πολιτική σου ; ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ
-         Γιατί κε Δήμαρχε βάζεις παραπάνω τον εγωισμό σου από την υγεία των πολιτών σου;
-         Γιατί κε Δήμαρχε  ενώ προεκλογικά υποσχόσουν ότι μόλις αναλάβεις τα καθήκοντά σου θα διώξεις τα σκουπίδια, τώρα προσπαθείς να τα θάψεις πάνω από τα Δίδυμα και τους  Φούρνους ;
-         ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Γιατί κε Δήμαρχε  δεν υλοποιείς τις ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕ ΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ  και το ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ;
Σου τα θυμίζουμε γιατί προσπαθείς εντέχνως να τα ξεχάσεις

       
Κύριε Δήμαρχε, Πρόεδρε του Τοπικού Συμβουλίου Διδύμων σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να σας βοηθήσουμε στο έργο σας και θα σας στηρίξουμε μέχρι το τέλος της θητείας σας σε αποφάσεις που θα πάρετε για το καλό των πολιτών μας και του Δήμου μας .  Αφήστε τα πείσματα και τους εγωισμούς και ελάτε να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη να διώξουμε τα σκουπίδια από την Ερμιονίδα, γιατί δεν είναι μόνο πρόβλημα των Διδύμων και των Φούρνων είναι πρόβλημα όλης της Ερμιονίδας.
Αν επισκεφθείτε τον χώρο της χωματερής που δημιουργήσατε θα διαπιστώσετε ότι έχουν δημιουργηθεί λίμνες στα σκουπίδια και εξαιτίας  των βροχοπτώσεων μολύνεται καθημερινά  ο υδροφόρος ορίζοντας της επαρχίας μας. Εκτός από τα μικρόβια που μεταφέρονται στην ατμόσφαιρα τα πουλιά και τους γλάρους που πετούν καθημερινά πάνω από τα σκουπίδια, υπάρχουν τρωκτικά που μεταφέρουν ασθένειες για την υγεία των συνδημοτών μας.
Επείγει να δημιουργήσετε αντιπυρικές ζώνες και να αποκαταστήσετε το σύστημα πυρόσβεσης και την δεξαμενή νερού για να αποφύγουμε ενδεχόμενη, όπως έγινε πρόσφατα με την φωτιά που εκδηλώθηκε στα σφαγεία και στην χωματερή απέναντι από τον βιολογικό Κρανιδίου.