Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στα Ίρια ο «Κόνδωρ», αρχηγός των Anonymous

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως από την σύλληψη του 28χρονου φερόμενου ως αρχηγού της ελληνικής της ομάδας GHS, παρακλάδι της διεθνούς οργάνωσης Anonymous που έγινε την Πέμπτη στο Ναύπλιο.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι στα Ίρια του δήμου Ναυπλιέων. Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι, φορητοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης USB, πλήθος CD και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία, προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι μέλος της ομάδας GHS, παρακλάδι της διεθνούς οργάνωσης Anonymous, ενώ η δράση του ερευνάται ακόμα. Ο 28χρονος φέρεται ως Αρχηγός της ομάδας και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Κόνδωρ».
Από την προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων προκύπτει ότι ακόμα τέσσερις συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των δικτυακών τόπων του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Proton Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του ΟΑΣΑ.
Επίσης, ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο δικτυακό τόπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Για τις κυβερνοεπιθέσεις κατηγορούνται ακόμα τρεις μαθητές λυκείου.

 argolikeseidiseis