Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η ΔΕΥΑ Κρανιδίου κόβει την ύδρευση στους κακοπληρωτές, για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους

840.000 ευρώ είναι τα χρέη των καταναλωτών προς την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κρανιδίου, την ώρα που η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα από τα αντλιοστάσια, λόγω οφειλών.
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑ έχει μεριμνήσει ώστε να κάνει ρυθμίσεις με την ΔΕΗ και να μην διακοπεί το ρεύμα, και να συνεχίσει απρόσκοπτα την παροχή ύδατος στους καταναλωτές. Όμως οι δόσεις πρέπει να πληρωθούν και για να γίνει αυτό πρέπει να μπουν χρήματα στο ταμείο από τα 840.000 ευρώ που οφείλονται.
Τα χρέη αυτά προέρχονται τόσο από μικρούς καταναλωτές όσο και από μεγάλους πελάτες, όπως είναι κάποια ξενοδοχεία. Παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις ωστόσο, οι οφειλέτες αδιαφορούν με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιέξοδο.
Η μόνη λύση είναι πλέον η διακοπή του νερού σε όσους δεν πληρώνουν ώστε να αναγκαστούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες υπό την απειλή της διακοπής του νερού αρκετοί είναι αυτοί που συμμορφώνονται και σπεύδουν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Βέβαια δεν λείπουν και αυτοί που διαμαρτύρονται.
Όμως δεν μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κρανιδίου. Δηλαδή δεν μπορούν κάποιοι να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους και κάποιοι άλλοι να τους πετούν στο καλάθι των αχρήστων, συνεχίζοντας να απολαμβάνουν τις παροχές της ύδρευσης και της αποχέτευσης.