Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μόνο 50 χωματερές έκλεισαν από τις 270!

  Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την αποφυγή βαριών προστίμων για τη διατήρηση των παράνομων χωματερών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
  Μια εβδομάδα μετά τη λήξη του τελεσίγραφου που εστάλη προς τις Περιφέρειες τον περασμένο Απρίλιο, ώστε να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, μόνο 50 χωματερές έχουν κλείσει μέχρι στιγμής.Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο παραμένουν εν ενεργεία 270 χωματερές.
Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης, η χώρα καλείται να πληρώσει 34,000 ευρώ ανα χωματερή.Στην περιοχή της Πελοποννήσου έχουν επενδυθεί περίπου 9 εκατ. ευρώ για να χρησιμοποιήσουν δεματοποιητές για τα σκουπίδια, ειδικά υλικά μέσα στα οποία φυλάσσονται τα απορρίμματα. Το έργο ανατέθηκε σε δύο εταιρείες, αλλά ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες για τους χώρους που φιλοξενήσουν τις προσωρινές αποθήκες σκουπιδιών. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Ανδριόπουλου, αποφασίστηκε να «τρέξουν» με την διαδικασία του κατ΄ επείγοντος τα έργα και να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το περιβάλλον (ΕΠΠΕΡΑΑ). Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το 2005 για το πρόβλημα τη διαχείριση απορριμμάτων που υπάρχει και παραμένει εκτεθειμένη στην ΕΕ, καθώς οι ΧΑΔΑ θα έπρεπε να έχουν κλείσει από το 2008.
econews

9 εκατ. ευρώ !!! ;;;