Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Δελτίο Τύπου Ερυθρού Σταυρού

 

   Δ/νση Τύπου & Επικοινωνίας Ε.Ε.Σ

                                                                                                            

                                                                                                                                 Άργος 11 Ιουλίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο μέτρων πρόληψης για τις επιπτώσεις στην υγεία από τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες στο Κ.Α.Π.Η  της πόλης από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Άργους .

            


 Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η Δήμου Άργους – Μυκηνών πραγματοποιήθηκε δράση έγκαιρης ευαισθητοποίησης , ενημέρωσης και πρόληψης από τις  υψηλές θερμοκρασίες σε συνεργασία της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων ,τον Δήμο Άργους -Μυκηνών και το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άργους.

Σκοπός της εν λόγω δράσης αποτέλεσε η ενημέρωση των ατόμων της τρίτης ηλικίας – ωφελούμενων του ΚΑΠΗ για τα καλοκαιρινά ατυχήματα ( σε ύπαιθρο και θάλασσα) καθώς και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην δημόσια υγεία και οδηγίες αντιμετώπισης αυτών.


Ομιλήτρια ήταν η Νοσηλεύτρια -Προϊστα
μένη Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. κα Μαρία Σταματοπούλου με θέμα «Καλοκαιρινά ατυχήματα– Μέτρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης υψηλών θερμοκρασιών»Απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που εκφράστηκαν και  στο τέλος δέχτηκε τις θερμές ευχαριστίες τους για την εξαιρετική και πληρέστατη παρουσίαση.


Το Περιφερειακό Τμήμα Άργους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί θερμά τους φορείς διοργάνωσης για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο έργ
ο του Ελληνικού Ερυθρού ΣταυρούΣτην δράση παραβρέθηκαν στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ναυπλιέων, η Κοινωνική Λειτουργόςτου Κ.Α.Π.Η Άργους- Μυκηνών, εθελοντές του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. Άργους καθώς και στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.Ανταλλάξαμε  ευχές για ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι!