Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΑΝ. ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, Δευτέρα 04/05/2020 
ΠΡΟΣ :
την Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Ερμιονίδας
κ. Α. Αντωνοπούλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
-       Γραφείο Δημάρχου κ. Ι. Γεωργόπουλου
-->
-       Δημοτικές παρατάξεις και μέλη Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κύριε Πρόεδρε, 
Μετά από δύο πολύ κρίσιμους και δύσκολους μήνες τόσο για τη χώρα μας όσο και για το Δήμο μας, μπορούμε να πούμε ότι βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση νικητές.Όλοι οι πολίτες υπεύθυνα σταθήκαμε με το παραπάνω στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πατρίδα μας. Οι δημότες μας έδειξαν ότι ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες, στις συμβουλές, στις κατευθύνσεις της Πολιτείας για να τηρηθούν ευλαβικά όλα όσα προέβλεπε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μην έχουμε κρούσματα στις κοινότητες του Δήμου μας.

Όμως από σήμερα εισερχόμαστε σε μία νέα και πάλι δύσκολη κανονικότητα. Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας ως το κορυφαίο συλλογικό όργανο διοίκησης του Δήμου δε μπορεί να συνεχίζει να συνεδριάζει με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως, με τη μέθοδο δια της περιφοράς εισηγήσεων και λήψη αποφάσεων και μετά από δύο μήνες έκτακτων αναγκών, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε μία λύση που θα ανταποκρίνεται και πάλι στους περιοριστικούς όρους αλλά και θα λειτουργούμε κανονικά στα πλαίσια των κανονισμών και της ομαλής λειτουργίας του Δ.Σ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΩ : Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιούνται στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, στην οποία μπορεί να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, τόσο από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών μας. Όπως ξέρετε, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που έζησε ο τόπος μας, έχουμε αναβάλει το τελευταίο χρονικό διάστημα κρίσιμα θέματα προς διαλογική συζήτηση και λήψη αποφάσεων, καθώς επίσης μπροστά μας είναι πολύ κρίσιμα θέματα τα οποία απαιτούν πολύπλευρη ενημέρωση, διεξοδική συζήτηση και τεκμηριωμένη παρουσίαση καθώς επίσης και  κανονική λειτουργία με φυσική παρουσία όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένω άμεσα να ανταποκριθείτε στην πρότασή μου.

Με εκτίμηση
Αναστάσιος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ