Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ


Αγαπητοί Κοινοτικοί Συνάδελφοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων – Κοινοτικοί Σύμβουλοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι- Αντιδήμαρχοι και Αρχηγοί Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Ερμιονίδας
Αγαπητοί Συνδημότες,

Από το Σάββατο της 30/11/2019 πλήθος συμπολιτών μας ανησυχούν και διερωτώνται συνεχώς για την επόμενη ημέρα γύρω από τις εξελίξεις με την αποκομιδή των απορριμμάτων κατόπιν της καταγγελίας εκ μέρους του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας κου Δημητρίου Σφυρή.
Ως Πρόεδρος της δεύτερης μεγάλης Κοινότητας του Δήμου μας, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω ότι αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, δυστυχώς όχι μόνον είναι ανησυχητική, αλλά μπορεί να προβεί σε μοιραίες εξελίξεις και ειδικά εν όψει των Χριστουγεννιάτικων Εορτών, όπου ο καθένας μας, ως αιρετός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Τις ευθύνες μας όμως μπροστά σε εμπόδια τα οποία μπορεί να γίνουν ανυπέρβλητα.
Είναι αλήθεια ότι έως σήμερα η εικόνα του Δήμου μας, με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου, μπόρεσε να διαχειριστεί την χείριστη εικόνα των τελευταίων μηνών του καλοκαιριού, παράλληλα δε και με την συναινετική ανοχή όλων των παρατάξεων και της προσπάθειας του εργατικού δυναμικού του Δήμου μας.
Όμως κατόπιν της επιβολής του αυστηρού προστίμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για  το Πράσινο Σημείο και εν αναμονή της υποσχόμενης κυβερνητικής νομολογίας, χρειάζεται ακόμη υψηλότερο αίσθημα ευθύνης και ανοχής από όλους μας.
Υπενθυμίζω εγώ προσωπικά ότι επί 4 χρόνια, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πρώην Δήμου Ερμιόνης, ουδέποτε διανοήθηκα να καταγγείλω ή να μηνύσω την τότε Δημοτική Αρχή, παρά τις καραμπινάτες παρατυπίες στην διαχείριση των απορριμμάτων , αλλά και επί της 5ετούς θητείας μου με την παράταξη «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ» με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο κον Γιάννη Γεωργόπουλο ουδέποτε εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της παράταξης προβήκαμε σε καταγγελίες και μηνύσεις.
Αρκετές φορές συναινέσαμε στις προτάσεις της τότε Δημοτικής Αρχής, αρκετές φορές καταψηφίσαμε, αλλά ουδέποτε θελήσαμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας και να οδηγήσουμε τον τόπο και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Γεγονός για το οποίο αρκετές φορές κατηγορηθήκαμε από εχθρούς και φίλους και μάλιστα από όψιμους νεοφερμένους φίλους της παράταξης «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
Αγαπητοί συνάδελφοι γεγονότα τέτοια που  συνάδουν με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, διαιρούν  τον κοινωνικό ιστό, ανησυχούν και θορυβούν τους συμπολίτες μας δημιουργούν άσχημο κλίμα συναίνεσης, ανοχής και συνεργασίας και προετοιμάζουν το έδαφος σε συμφέροντα τέτοια, τα οποία ετοιμάζουν επιχειρησιακά σχέδια για εμάς χωρίς εμάς.
Στηρίζω την προσπάθεια λύσης του Δημάρχου κου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Αντιδημάρχου κου Γιάννη Τσαμαδού και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα στηρίξουμε την προσπάθεια και θα απομονώσουμε την γενίκευση ατυχών ενεργειών και επιλογών πολιτικής σκοπιμότητας.
Με ευθύνη
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ