Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ:ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ECOSPOT ERMIONIDAS ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2019

Η λήξη ισχύος υπαγωγής σε ΠΠΔ του Κέντρου Συλλογής-Πράσινο Σημείο στο Δήμο Ερμιονίδας φαίνεται ότι προκάλεσε πανικό  στον τέως Δήμαρχο κ. Σφυρή Δημήτρη, αφού σε επιστολή που έστειλε σήμερα στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για το κλείσιμο του χώρου υποδοχής των απορριμμάτων ψευδώς αναφέρει πως υπάρχει  σε εκκρεμότητα  μήνυση - καταγγελία μου   η οποία κατατέθηκε στις 4/2/2019 με στοιχεία δικογραφίας Γ18759 Ε19/22, που θα τον οδηγήσει στο Τριμελές Δικαστήριο για υποβάθμιση περιβάλλοντος.


Στο χθεσινό ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας μετά την ενημέρωση του Δημάρχου για το σοβαρό θέμα που προέκυψε ανέφερα πως επαληθεύτηκαν δυστυχώς οι ανησυχίες μας για τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου  που από την πρώτη στιγμή τον Οκτώβριο του 2014, είχαμε εκφράσει  κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Είναι   γνωστό σε όλους, ότι από την πρώτη στιγμή εμείς (ΝΕΔΥΠΕΡ)) διατυπώσαμε την ανησυχία μας για την δημιουργία του «Πράσινου Σημείου » στην είσοδο της πόλης του Κρανιδίου που είναι πλησίον της άλλης μεγάλης χωματερής στον Κάμπο Κρανιδίου με τους 6.000 τόνους σκουπίδια.


Ξεχνά ο κ. Σφυρής ότι κατά την προηγούμενη 5ετία με ύβρεις ( αποκαλώντας με ψεύτη) αλλά και παραινέσεις   να μην κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση στο ευαίσθητο θέμα των απορριμμάτων, έριχνε ευθύνες στη ΝΕΔΥΠΕΡ ότι πολεμήσαμε από την αρχή το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να φιμώσει όλη την αντιπολίτευση.


Και όμως εμείς στη ΝΕΔΥΠΕΡ από την αρχή έως σήμερα, πέρα από την μη ψήφιση στα Δημοτικά Συμβούλια όσων θεμάτων είχαν να κάνουν με την λειτουργία του «Πράσινου Σημείου» και τις συμβάσεις που ακολούθησαν για την αποθήκευση, την μεταφορά και την επεξεργασία των απορριμμάτων, δεν προβήκαμε σε καμία προσφυγή στα αρμόδια όργανα που θα είχαν ως συνέπεια την οποιαδήποτε καθυστέρηση στην εφαρμογή του σχεδίου όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Δήμου.


Όπως τόνισα χθες στην τοποθέτησή μου στο ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας, τώρα προέχει να γίνει ότι είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο ώστε να μην ξαναδούμε τις εικόνες που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια με τα σκουπίδια στους δρόμους και μετά να αποδώσουμε τις  ευθύνες εκεί που αναλογούν.


Τάσος Τόκας


Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας


Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ