Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2017


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας με την Τοπική Κοινότητα Ερμιόνης και φέτος για πρώτη φορά με την κοινωνική και οικονομική συμμετοχή του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδα" συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 24 & την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, τους Αγώνες δρόμου ενηλίκων και παιδιών και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης "ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2017".



Θεσμός που ξεκίνησε με σκοπό την προσφορά όχι μόνο στην Τοπική Κοινωνία αλλά και Πανελλαδικά.
Αυτή η πρωτοβουλία θα σημάνει την απαρχή της συνεργασίας με τον Σύλλογο "Όραμα Ελπίδα", τον οποίο ίδρυσε και προεδρεύει η συμπατριώτισσά μας κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Με αρχή την εκδήλωση του Κλήδονα και στη συνέχεια με τα Διονύσια, ο Δήμος Ερμιονίδας δημιούργησε σταθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών, αφιερωμένο στο Όραμα Ελπίδα και τον ιερό σκοπό του. Για τον λόγο αυτόν, τα Διονύσια απέκτησαν άλλο έναν σκοπό, εκτός αυτού της αναβίωσης των αγώνων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία και επέκταση αυτής της κοινωνικής δραστηριότητας που θα δώσει ελπίδα ζωής στα πάσχοντα παιδιά, αφού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Σφυρή Δημητρίου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου αποδέχτηκε τη δημιουργία δικτύου σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου.



Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το πλήθος των εθελοντών καθώς και τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και έγιναν δωρητές μυελού των οστών αλλά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν για την διοργάνωση των αγώνων, με άμεση μάλιστα αποκατάσταση μετά το τριήμερο εκδηλώσεων της Ερμιόνης.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, παρ' όλο που έγιναν κι άλλες εκδηλώσεις το τριήμερο στην Ερμιόνη. Με νικητή τον εθελοντισμό ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και οι δυσκολίες.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε έναν αγώνα κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης της Ερμιονίδας. Καλό Καλοκαίρι.