Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παρέμβαση και ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή προς τέως Δήμαρχο Ερμιόνης Ανάργυρο Λεμπέση



Αγαπητέ Φίλε και Δήμαρχε του πρώην Δήμου Ερμιόνης,
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την αποδοχή σου για τα σημαντικά έργα, που δεν είχαν γίνει τόσα χρόνια για την Ερμιόνη, όπως αυτά που αναφέρεις στου Ταρούση, στου Συρίβλη, μπροστά στο Μαντράκι, την τακτοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και το αποχετευτικό δίκτυο του βιολογικού στις Αλμυριές – Αλώνια κ.λπ. Το νέο τμήμα του αποχετευτικού δικτύου που εκτελέστηκε στα Αλώνια, προβλέπει 68 συνδέσεις κατοικιών, από τις οποίες μόνο 6 συνδέθηκαν, δηλαδή 3 συνδέσεις του Γεωργίου Μέλλου και 3 συνδέσεις του Δημητρίου Πολλάλη. Εδώ μπαίνει ένα ερωτηματικό, γιατί οι υπόλοιποι δεν έχουν συνδεθεί, διατηρώντας τους παράνομους μη στεγανούς βόθρους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με περαιτέρω μόλυνση το περιβάλλον και το Λιμάνι, που όλοι μας πονάμε και αγαπάμε.
Κατ’ αρχάς σαν Δήμαρχος όλης της Ερμιονίδας και όχι μόνο της Ερμιόνης ή του Κρανιδίου, με τις αρχές μου που χαρακτηρίζονται από την Δημοκρατία, Ισονομία και Ισοτιμία, αγωνιζόμασταν μαζί, ώστε ακόμη και κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες και το κληροδότημα των πρώην Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης, να πράξουμε έργο.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι κληρονομήσαμε πολλά προβλήματα και ότι το κλείσιμο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με τα χρέη του πρώην Δήμου Ερμιόνης και πρώην Δήμου Κρανιδίου δεν θα κατέληγε σε μαύρη τρύπα, αλλά θα έπεφτε σε όλους τους Δημότες του Δήμου Ερμιονίδας, όπως έγινε και με το κλείσιμο των Δημοτικών Σφαγείων.
Στα 3,5 χρόνια της ψηφοθηρικής πολιτικής του κου Καμιζή, του κου Λάμπρου και της κας Αλεβίζου, οι οποίοι κράτησαν στο συρτάρι τους λογαριασμούς του πρώην Δήμου Ερμιόνης, επιβάρυναν μόνο τους Δημότες του πρώην Δήμου Κρανιδίου.
Φίλε μου Ανάργυρε,
Πως λειτουργούσε ο Βιολογικός Καθαρισμός της Ερμιόνης;
Πως γίνονταν οι συντηρήσεις και οι αντικαταστάσεις των υδρευτικών και αποχετευτικών δικτύων;
Με ποια χρήματα δημοτών πληρωνόταν η Δ.Ε.Η. των γεωτρήσεων της Ερμιόνης, του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας;
Γνωρίζω ότι συμφωνείς, πως δεν πρέπει να πλήττονται οι δημότες μίας Δημοτικής Ενότητας εις βάρος της άλλης. Δεν είναι ούτε Δημοκρατικό, ούτε Ισότιμο, ούτε Ισόνομο.
Φίλε μου Ανάργυρε,
Δεν χαράτσωσες όπως λες με το ειδικό τέλος 80%, το οποίο είναι αμιγώς φορολογικό βάσει της γνωμοδότησης υπ’ αριθμ. 790/1986 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Γιατί ο πρώην Δήμος Ερμιόνης δεν μπορούσε να έχει Δ.Ε.Υ.Α., εφόσον δεν είχε πάνω από 10.000 κατοίκους, αλλά κάτω από 10.000 σύμφωνα με τις απογραφές του 2001 και του 2011 (4.554 κάτοικοι), ώστε να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.1069/1980 και αναγκαστικά να το πράξεις. Επίσης δεν υπήρχε διπλογραφικό σύστημα ελέγχου στον Δήμο Ερμιόνης, ώστε να είναι υποχρεωμένος να ελέγχεται και να παίρνει νομιμότητα αποφάσεων. Συνεπώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν χαράτσωσες όπως λες με το ειδικό τέλος 80%.
Όσον αφορά το ειδικό τέλος 80% για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ερμιόνης, επειδή δεν είμαι άνθρωπος των λόγων αλλά των πράξεων, εντός της ερχόμενης εβδομάδες θα έχουμε την οριστική απάντηση για το νόμιμο ή παράνομο, που ορισμένοι στηρίζουν την πολιτική τους, το οποίο επέβαλε η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στους καθυστερημένους όπως αναφέρεις λογαριασμούς. Ενώ γνωρίζεις ότι δεν ευθύνεται η σημερινή Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και Δημοτική Αρχή, δεν αναφέρεις ποιος πραγματικά ευθύνεται.
Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. προκειμένου να μην προβεί σε διακοπές, έχει κάνει πάνω από 6.000 ρυθμίσεις και διακανονισμούς, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 110/6-10-2014 (βλ. Α.Δ.Σ. 110/2014) κατανοώντας την οικονομική κατάσταση των Δημοτών. Και στα πλαίσια της κοινωνικής της πολιτικής θέσπισε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. υπ’ αριθμ. 188/5-10-2015 και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου με σκοπό να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας (βλ. Α.Δ.Σ. 188/2015).
Σχετικά με το τέλος επανασύνδεσης, το τέλος χρεώνεται από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και εισπράττεται από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., δηλαδή μπαίνει στο ταμείο της και κανένα οικονομικό όφελος δεν έχει ο εργολάβος που έχει αναλάβει την εργασία αυτή και αυτό αναφέρεται ρητά στη σύμβασή του.
Για το έργο των σκουπιδιών που με εξυμνείς και που καθαρίσαμε όλη την Ερμιονίδα, γνωρίζεις πολύ καλά ότι ακόμα αυτοί που το δημιούργησαν και αυτοί που ανέχθηκαν την δημιουργία των χωματερών και την ανεξέλεγκτη ρίψη των σκουπιδιών στους δρόμους για πολλούς μήνες, εξακολουθούν να με πολεμούν μέχρι και σήμερα. Γνωρίζεις πόσες φορές έχουμε συναντηθεί στα δικαστήρια και γνωρίζεις ότι δεν καταλαβαίνω ούτε από λαϊκισμούς ούτε από κακοπροαίρετους κριτές.
Φίλε Ανάργυρε, συμπαραστάτη μου και υποστηρικτή του αγώνα μας,
γνωρίζεις πολύ καλά, ότι ποτέ δεν δίστασα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, κατά το παρελθόν μου αλλά και σήμερα, δεν επέτρεψα και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας, να εκμεταλλεύεται τη θέση του και να λειτουργεί εις βάρος των Δημοτών. Από όσα λες, αποδέχεσαι ότι έχει γίνει μεγάλο έργο και αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και εργασίας, που δεν είναι εύκολο στη σημερινή εποχή. Αυτό το έργο έχει γίνει από τους συνεργάτες μου, οι οποίοι αφιέρωσαν ακόμα και τον προσωπικό τους χρόνο και δούλεψαν μέρα νύχτα, για να υλοποιήσουν το όραμά μας. Και για του λόγου το αληθές στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και με όλα τα έργα που ξέρεις και δεν ξέρεις, σου προσκομίζω το έργο σε όλο το Δήμο Ερμιονίδας του πρώτου χρόνου και φαίνονται αναλυτικά στον απολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. (βλ. Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 31-12-2015), ώστε να το αξιολογήσεις σωστά.
Αρχές της παράταξής μας είναι η διαφάνεια, η εργατικότητα, η αποτελεσματικότητα, η συνεργασία και η ηθική, χωρίς να αποβλέπουμε σε κανένα όφελος, προτάσσοντας την κοινή ωφέλεια. Το τονίζω αυτό και προειδοποιώ τους κακόβουλους, τους κακοπροαίρετους και τους εύκολους στην κριτική, οι οποίοι προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο μας, αποβλέποντας σε ψηφοθηρικό όφελος. Ο μοναδικός στόχος μας είναι να παράξουμε έργο και όχι να αποβλέψουμε στην επόμενη εκλογή μας, όπως μερικοί προετοιμάζονται. Δεν χαρακτηρίζουμε με ευκολία μέλη της παράταξής μας ή άλλων παρατάξεων. Πόσο μάλλον μέλη μας, που ευτυχώς είναι πάρα πολλοί και παραμένουν αφανείς και αγωνίζονται για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Δεν σημαίνει ότι θα εφησυχαστούμε και ότι θα ξεχάσουμε τις αρχές μας. Εσύ φίλε μου Ανάργυρε με γνωρίζεις καλύτερα, όπως έχω κάνει κατά το παρελθόν, το κάνω στο παρών και θα το κάνω στο μέλλον, δεν θα επιτρέψω σε κανένα να καβαλήσει το καλάμι, όποιος ή όποια είναι αυτή. Δεν πρέπει να παραβλέψεις ότι όλα αυτά τα έργα που έγιναν και μας εξυμνείς, δεν έγιναν με μαγικό ραβδί, αλλά κάποιοι εργάστηκαν από την παράταξή μας και υπερέβαλαν τους εαυτούς τους. Με στόχο να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Εκτός όμως από τα έργα που φαίνονται, μπορώ να σου παραθέσω εν πρώτοις οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης, που κληρονομήσαμε σαν Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. της Δημοτικής Αρχής Καμιζή – Λάμπρου – Αλεβίζου και τα σημερινά στοιχεία της δικής μας διαχείρισης:
31/12/2014 – Απαιτήσεις: 1.632.730,28€ - Οφειλές: 1.897.652,71€ - Διαφορά:-264.922,50€
1/6/2016 – Απαιτήσεις: 1.921.243,70€ - Οφειλές: 1.550.145,45€ - Διαφορά: +371.098,30€
Καλύπτοντας λοιπόν τις -264.922,50€ του 2014 καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μέσα στο τελευταίο 1,5 έτος ένα θετικό πρόσημο 636.020,80€.
Φίλε μου Ανάργυρε,
Επειδή μιλάω ντόμπρα και σταράτα και δεν φοβάμαι να χαρακτηρίσω δημόσια, εφόσον έχω στοιχεία και επειδή εσύ φωτογραφίζεις και δεν λες ευθέως ποιοι έχουν καβαλήσει το καλάμι, σου παραθέτω όχι μία φωτογραφία, που είναι χίλιες λέξεις, αλλά πολλές για να μπορέσεις να τις πολλαπλασιάσεις επί χίλια.
Εικόνα 1:Πάλλης – Αποστόλου, Πρόεδρος – Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Εικόνα 2: Πάλλης - Αποστόλου, Πρόεδρος - Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.


Εικόνα 3: Εργασίες υπόβροχή κάτω από το νάϋλον
Εικόνα 4: Παναγιώτης Αποστόλου - Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Εικόνα 5: Γιάννης Πάλλης - Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.


Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή σου και το δημόσιο καλοπροαίρετο διάλογο που προκάλεσες, προκειμένου να αναδείξουμε το έργο μας.
Με φιλικότατους χαιρετισμούς συνοδοιπόρε μου Ανάργυρε Λεμπέση,
Ο φίλος σου

Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής







Η επιστολή του κ.Λεμπέση όπως δημοσιεύτηκε στο http://eikonoskopionews.blogspot.gr/
Δήμαρχε Ερμιονίδας,
Κύριε Δημήτρη Σφυρή,

Δεν μπορώ να αγνοήσω την ολοκλήρωση του Δικτύου αποχέτευσης του Βιολογικού Ερμιόνης.Καθάρισες την Θάλασσα μπροστά στου Ταρούση, μπροστά στου Συρίβλη , μπροστά στο Μαντράκι club των Αφών Μερκούρη.

Συνέδεσες όλες τις αποχετεύσεις στο δίκτυο του Βιολογικού στις αλμυριές - αλώνια.

Δεν μπορώ να αγνοήσω Δήμαρχε Δημήτρη, 

την εκπόνηση της μελέτης Διάθεσης Νερού του Βιολογικού με Βάση την υπ΄αριθμ. πρωτοκόλλου 5097/14-4-2010 απόφαση του Γ.Γ.Π.Π, που ο Δήμος Ερμιόνης επι Δημαρχίας μου, ανανέωσε τότε τους περιβαλλοντικούς όρους. Πιστεύω οτι σύντομα θα εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια!!!

Δήμαρχε Δημήτρη,

Αυτές οι ενέργειες που εσύ υλοποιείς με επιτυχία μέχρι σήμερα αξιοποιώντας και ολοκληρώνοντας το έργο που εμείς είχαμε σχεδιάσει και λειτουργήσει , έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί τα 3,5 χρόνια της Δημαρχίας Καμιζή.

Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ, την συμφωνία μας , 


τότε προεκλογικά που ενώσαμε τις Δυνάμεις μας και Νικήσαμε !!! τότε προεκλογικά που μας υποσχέθηκες ενώπιον των μελών της παράταξής μου, πως όταν αναλάβεις τα καθήκοντα του Δημάρχου θα καταργήσεις αυτήν την«αμαρτωλή» και καταχρεωμένη ΔΕΥΑΕΡ(όπως εσύ την αποκαλούσες κι εμείς συμφωνήσαμε μαζί σου) !!!

Η Ιστορία της «αμαρτωλής» ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε το 1999 με εμπνευστή και ιδρυτή τον κ. Δημήτρη Καμιζή.Αυτός ο ίδιος ο Καμιζής, το 2011, κατάφερε να μετονομάσει την ΔΕΥΑΚ σε ΔΕΥΑΕΡ!!!!!!!!!

Πρέπει να σου επισημάνω οτι στην 16χρονη Δημαρχία μου δεν ίδρυσα ΠΟΤΕ επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.


-Δεν ΧΑΡΑΤΣΩΣΑ ποτέ με το πρόσθετο 80% στο λογαριασμό ύδρευσης, τους κατοίκους της Ερμιόνης της Θερμησίας και του Ηλιοκάστρου. Και αυτό δεν το έπραξα ούτε σε καλές εποχές, που δεν είχε ακόμα ξεσπάσει η οικονομική κρίση, που όλοι σήμερα βιώνουμε.


Εγώ Δήμαρχε Σφυρή και Φίλε Δημήτρη,


Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου και στους συνεργάτες μου να κόψουν απ΄την βρύση του οποιοδήποτε Δημότη αυτό το αγαθό που προσφέρει η φύση , την αρχή της Ζωής, ΤΟ ΝΕΡΟ !!!


Το λυπηρό σήμερα είναι,


πως όχι μόνο κόβουν το Νερό απο τους οικονομικά αδύναμους , τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν (την δόση τους ή το αντίτιμο)  αλλά το τραγελαφικό το Απάνθρωπο και λυπηρό είναι πως ακόμα και την δόση/αντίτιμο να πληρώσει ο δημότης ΔΕΝ του το επανασυνδέουν το Νερό αν δεν του ΑΡΠΑΞΟΥΝ το 36,4 (Ευρώ) για την επανασύνδεσή του.


Δήμαρχε είναι αλήθεια πως έκανα παρέμβαση σε εσένα και σου ζήτησα να επανασυνδέσεις το Νερό σε Καρκινοπαθή συνδημότη μας με χαρτί απο Νοσοκομείο που σας έδωσα, διότι ο συγκεκριμένος συνδημότης μας ήταν στην Αθήνα και έκανε χημειοθεραπείες.


Μάταια όμως η προσπάθειά μου,


ΑΡΠΑΞΑΝ και απο αυτόν τον Καρκινοπαθή 36,4 Ευρώ για να του επανασυνδέσουν αυτό το αγαθό που δικαιούται, ΤΟ ΝΕΡΟ.

Κι όλα αυτά... με τιμολογιακή απόδειξη της ΔΕΥΑΕΡ!!!

Γι΄αυτά και γι΄αυτά, όπως μας υποσχέθηκες οτι έχεις έτοιμη την μελέτη για τα απορρίμματα και με δική σου υπογραφή θα ξεβρωμίσεις την Ερμιονίδα απο την σκουπιδίλα που κληρονόμησες απο τον κ. Καμιζή και το έπραξες ΑΡΙΣΤΑ, έτσι λοιπόν προχώρα και τώρα!

ΔΗΜΑΡΧΕ,

 Ξέρω οτι ξέρεις και μπορείς να τα κάνεις :

- Όποιος απλώσει το Χέρι του και Κόψει το ΝΕΡΟ για να εισπράξει το 36,4 Ευρώ της επανασύνδεσης απο οικονομικά αδύναμους , ασθενείς και ηλικιωμένους, ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΡΙΖΑ!!!

Ιδιαίτερα με την σημερινή κρίση που οι οικονομικά εύρωστοι συμπολίτες μας είναι ελάχιστοι.

-Δήμαρχε Δημήτρη πρέπει εσύ να ξεκαθαρίσεις στους κατοίκους της Ερμιόνης της Θερμησίας και του Ηλιοκάστρου για το αν είναι νόμιμο ή παράνομο αυτό το 80% που επέβαλε η ΔΕΥΑΕΡ στους καθυστερημένους λογαριασμούς ύδρευσης.


*Αν το 80% έχει εισπραχθεί παράνομα, όπως διαμαρτύρονται όλοι οι κάτοικοι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν μαζεύοντας υπογραφές, να τους δικαιώσεις, γιατί δεν φταίς εσύ γι΄αυτά...που κληρονόμησες απ΄την πρώην ΔΕΥΑΕΡ του Δημήτρη Καμιζή!!!



Τέλος Δήμαρχε και φίλε Δημήτρη, επειδή έχω πιο πολλά χρόνια στην πολιτική απ΄όλους σας:


- Συμβούλεψε αυτούς τους Νεαρούς, που έχουν Καβαλήσει το Καλάμι της εξουσίας , οτι η λαϊκή εντολή είναι προσωρινή.


- Συμβούλεψέ τους να ράψουν το στόμα και να στρωθούν στη δουλειά γιατί ο λαός σύντομα θα τους διώξει απο την εξουσία!


- Συμβούλεψε τους λοιπόν πως πρέπει να σέβονται τους συνδημότες κι αυτούς που έχουν προσφέρει στα κοινά.


Πες τους,


πως ξέρεις καλά εσύ, οτι εγώ, ο Λεμπέσης, ξέρω να τους βάλω στην θέση τους και να τους Διαλύσω με τη μία!!!


Ενημέρωσέ τους πως δεν το κάνω αυτό, γιατί μέχρι σήμερα λογαριάζω εσένα Δήμαρχε και σέβομαι την προσπάθεια που μαζί ξεκινήσαμε!!!


Καλό κουράγιο και καλή δύναμη ! 



ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
του τέως Δήμου Ερμιόνης