Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

VELVET GARDENS FESTIVAL – Ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ στον Δήμο Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 30.06.2022

Δελτίο Τύπου

VELVET GARDENS FESTIVAL

Ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ στον Δήμο Ερμιονίδας. Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την ομάδα Velvet Room Projects.

12,13,14 Ιουλίου (κινηματογράφος, εκπαιδευτικά εργαστήρια) & 22, 23 Ιουλίου (συναυλίες, εικαστικά)

To Velvet Gardens Festival είναι ένα ετήσιο καλοκαιρινό φεστιβάλ (μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, εκπαιδευτικά εργαστήρια) στον Δήμο Ερμιονίδας, σε επιμέλεια και παραγωγή της ομάδας Velvet Room Projects και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο δημιουργικός πυρήνας Velvet Room Projects, με 17 χρόνια παρουσίας στον πολιτισμό μέσα από εκδόσεις περιοδικών, όπως τα Velvet magazine και Lust magazine, τον εικαστικό χάρτη Athens Contemporary Art Map, όσο και με καλλιτεχνικές δράσεις και φεστιβάλ, όπως τα Velvet Festival, Velvet Bus, Velvet Prize, Lustlands Festival και Velvet Room Parties αποτελεί σταθερά κανάλι έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, συμβαδίζοντας απόλυτα με την εποχή του.

Η ομάδα, συναισθηματικά δεμένη με την περιοχή της Ερμιόνης, επιλέγει το σταυροδρόμι της ανατολικής Πελοποννήσου  για να στήσει ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ με  βασικούς του πυλώνες τη μουσική, τα εικαστικά και τον κινηματογράφο, παρουσιάζοντας δράσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες, για τον ντόπιο, τον επισκέπτη, τον ταξιδιώτη. 

Ουρανογραφία – Παρατήρηση νυχτερινού ουρανού,

12 Ιουλίου – Μύλοι Κρανιδίου, 21:00

Στις 12 Ιουλίου στο Κρανίδι, σε συνεργασία με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αστρονόμοι θα οδηγήσουν το κοινό σε μια περιήγηση στον θερινό νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς του και την σελήνη που θα ανατέλλει. Η βραδιά θα ξεκινήσει με παρουσίαση των αστερισμών, των λαμπερότερων αστέρων τους, καθώς και την σύνδεσή τους με την ελληνική μυθολογία. Στην συνέχεια θα γίνει αναγνώριση των αστερισμών του καλοκαιρινού ουρανού με γυμνό οφθαλμό (ουρανογραφία) και τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον ουρανό από φορητό τηλεσκόπιο.

Salad Days Kino Nights // Κινηματογραφικό εργαστήρι “Οπτικά παιχνίδια και κινούμενες εικόνες : Ανακαλύπτω και δημιουργώ!”

13 & 14 Ιουλίου – Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης, Workshop 18:00 – Προβολές 21:00

Στις 13 και 14 Ιουλίου στην Ερμιόνη, οι προβολείς πέφτουν στα παιδιά και τους εφήβους. Το “Salad Days Kino Nights” είναι μια σειρά προβολών μικρού μήκους ταινιών για παιδιά, από παιδιά δημιουργούς και μικρού μήκους ταινιών για εφήβους από έφηβους δημιουργούς, ελληνικής παραγωγής, σε επιμέλεια της curator και ερευνήτριας Κατερίνας Π. Τριχιά. Παράλληλα, η ειδικός της παιδαγωγικής κινηματογράφου, Ζήνα Λεύκου, θα τρέχει το κινηματογραφικό εργαστήρι “Οπτικά παιχνίδια και κινούμενες εικόνες: Ανακαλύπτω και δημιουργώ!” για παιδιά και προέφηβους, στο οποίο θα ανακαλύψουν την ιστορία των κινούμενων εικόνων και τα αντικείμενα που βοηθούσαν να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση της κίνησης, ενώ στο τέλος θα γίνουν και τα ίδια δημιουργοί τους.

Live Gigs On The Wave & Art Exhibition

22 & 23 Ιουλίου – Θερμησία, Εικαστική Έκθεση, ολοήμερο – Συναυλίες 18:00, Hydras Wave Camping

Το φεστιβάλ κλείνει με το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου στη Θερμησία, με εικαστική έκθεση και live συναυλίες στην παραλία του Hydra’s Wave Camping με μερικά από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της αθηναϊκής εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Γραφείο Δημάρχου