Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Πρόσκληση – «ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ»


 Κρανίδι, 08.03.2022

Πρόσκληση

Ύστερα από την αναβληθείσα συνάντηση εργασίας, σχετικά με τον Τουρισμό Γαστρονομίας, που ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη σας καλούμε, εκ νέου, εσάς, τους φορείς του Τουρισμού, τους ξενοδόχους, τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, τις επιχειρήσεις εστίασης, τους παραγωγούς και τους τυποποιητές προϊόντων του Δήμου Ερμιονίδας σε συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 9  Μαρτίου 2022, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, με θέμα: Συζήτηση και διατύπωση γνώμης σχετικά με τον σχεδιασμό του προγράμματος ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την συγκεκριμένη δράση.

Η σχέση της γαστρονομίας με τον τουρισμό είναι αρκετά σύνθετη, αφού το φαγητό υπεισέρχεται στην ταξιδιωτική εμπειρία με διαφόρους τρόπους. Η προσφορά καλής κουζίνας αποτελεί απόλαυση, εμπειρία, τμήμα της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και συνεπώς, μια σημαντική πηγή ικανοποίησης για κάθε επισκέπτη, ανεξάρτητα εάν έχει ή δεν έχει κάποιο ειδικό ενδιαφέρον για τη γαστρονομία. Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταναλωτών που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την τοπική γαστρονομία, χωρίς απαραίτητα αυτό να αποτελεί το κύριο ταξιδιωτικό τους κίνητρο. Υπάρχουν επισκέπτες που έχουν ως αποκλειστικό ταξιδιωτικό κίνητρο την άσκηση δραστηριοτήτων γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Σας περιμένουμε για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση, με σκοπό την δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Αργολίδας και φυσικά της Ερμιονίδας.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Με εκτίμηση

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική

122-0850 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -5-ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ