Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ο Απόλλωνας Γλύκας στην ομαδική έκθεση Overmorrow

Overmorrow

25 Ιουνίου - 26 Ιουλίου
Γκαλερί Εκφραση γιάννα γραμματοπούλου

Συμμετέχουν: Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Απόλλων Γλύκας, Κορνήλιος Γραμμένος, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής, Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Νίκος Παπαδημητρίου, Ηλίας Σιψάς, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής.
 


Η συνύπαρξη 13 εικαστικών καλλιτεχνών-συνεργατών της γκαλερί σε μια συγκυρία παράδοξη, αναπάντεχη και αταξινόμητη. Μια έκθεση που επιθυμεί να επικεντρωθεί στις ποιότητες δουλειάς των συμμετεχόντων σ' αυτήν, αλλά και στην επικοινωνιακή δυναμική της τέχνης, που έδινε πάντα τη δική της απάντηση, άρθρωνε τον δικό της λόγο σε κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα, επιδίωκε με τον μοναδικό της τρόπο την «έξοδο» από παγιδευμένες καταστάσεις και πραγματικότητες.
 
Διαφορετικές γραφές και μέσα, υλικά και πρακτικές, θεματικές επιλογές και εκφραστικοί τρόποι συναντώνται στον χώρο της γκαλερί, με το κάθε έργο να αφηγείται μια ιστορία όπου το προσωπικό βίωμα και η ευαισθησία του δημιουργού ανοίγεται στη συλλογική εμπειρία. Φυσικά, η τέχνη δεν μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη δύναμή της, να επιζητά τη συνέργεια και τη συμμετοχή, να κινείται και να εμπνέεται από τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Και ταυτόχρονα, να προσφέρει ελπίδα και ομορφιά, να οδηγείται, υπερβαίνοντας τις δεσμεύσεις και τα στερεότυπα του θεωρητικού λόγου, σε μια καθαρή παρουσίαση πρωταρχικών εννοιών και συμπεριφορών της ανθρώπινης ύπαρξης, να ωθεί στον προβληματισμό και την εξωτερίκευση, την κριτική στάση και τον διάλογο, να δημιουργεί αισθήματα ανάτασης και ανθρωπισμού, να εμψυχώνει και να πυροδοτεί το νέο, να περιλαμβάνει και να προτείνει ιδέες και στάσεις ζωής που δεν εγκλωβίζονται αλλά διαρκώς επαναπροσδιορίζονται σε ενεστώτα αλλά, πρωτίστως, σε μέλλοντα χρόνο.
 
Γιάννης Μπόλης
Ιστορικός Τέχνης 
 
 
 

 
εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
βαλαωρίτου 9α, αθήνα, 10671, τηλ. 210-3607598, 210 3607546, www.ekfrasi-art.grinfo@ekfrasi-art.gr
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00-20.00, Τετάρτη:11.00-18.00                   
Σάββατο: 11.00–15.00,  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά