Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ: Αγαπητέ κυρ. Αντιδήμαρχε Ερμιονίδας

Αγαπητέ κυρ. Αντιδήμαρχε Ερμιονίδας και υπεύθυνε στον τομέα Καθαριότητας – Δημοτικού Φωτισμού και Δημοτικής Αγροτικής Οδοποιίας
κύριε Ιωάννη Τσαμαδέ,
Μετά το υπ αριθμ. 3734/13-5-2020 έγγραφο σας προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων είμαι υποχρεωμένος, παρότι καθημερινώς έχουμε προσωπική και τηλεφωνική επικοινωνία για τις συνέργειες και τα διάφορα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα μας, ως προς τον τομέα σας, παρακάτω σας καταγράφω τις άμεσες προτεραιότητες και ανάγκες, τις οποίες εσείς θα μπορέσετε να ιεραρχήσετε και να προγραμματίσετε.
Όπως καλά γνωρίζετε ως έμπειρος Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος, ότι ο μεγαλύτερος τομέας δράσης κάθε Δήμου είναι ο δικός σας Τομέας, ο όποιος απαιτεί προσωπικό – χρόνο – χρήμα – εργαλεία – οχήματα – εξοπλισμό και καθημερινή απασχόληση και ενέργειες για 365 ημέρες το χρόνο από τις 7.οο τπ πρωί.
Απαιτεί σχεδιασμό – εποπτεία και συντονισμό.
Απαιτεί ο κάθε Αντιδήμαρχος του συγκεκριμένου τομέα για τον οποίο σας επέλεξε ο σημερινός μας Δήμαρχος και εσείς αποδεχτήκατε με μεγάλη προθυμία να θυσιάσει μεγάλο προσωπικό – οικογενειακό και επαγγελματικό χρόνο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δήμου μας και των Δημοτών μας.
Κύριε Αντιδήμαρχε η μέχρι τώρα συνεργασία μας ήταν και είναι προς την σωστή κατεύθυνση και καθημερινά τα αποτελέσματα βελτιώνονται με την συνεχή προσέλευση προσωπικού, τις επισκευές μηχανημάτων και οχημάτων αλλά και αγορές νέου εξοπλισμού σε οχήματα καθαριότητας και μηχανημάτων.

Κατανοώ από το έγγραφο σας την ωμή πραγματικότητα ως προς την ευχέρεια και τις δυνατότητες του προσωπικού αλλά αντιλαμβάνεστε και εσείς τον μεγάλο όγκο απαιτήσεων της Κοινότητας μας ως προς τον συγκεκριμένο τομέα.
Κατανοείτε και εσείς ότι οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου μας, άλλοι έμπειροι άλλοι άπειροι, αλλά πάντα πρόθυμοι και συνεργάσιμοι αγωνιούν για την καθημερινή εικόνα της πόλης τους και το έργο της Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής να έχει το αποτέλεσμα για το οποίο όλοι μας δεσμευτήκαμε.
Και όπως έχω αναφερθεί από το Βήμα της έναρξης της Κοινοτικής μας περιόδου είναι αδύνατον να υπάρξει πετυχημένη Δημοτική Αρχή χωρίς πετυχημένη Κοινοτική Αρχή ή το ακριβώς αντίθετο.
Σε αυτές λοιπόν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του τόπου μας και των συνδημοτών μας, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πρόθυμοι καθημερινά να συνεισφέρουμε και να επιμεληθούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που εσείς προγραμματίζετε και ιεραρχείτε.
Όσο πλέον για τις τρέχουσες ανάγκες της περιόδου που μας ζητήσετε να καταγράψουμε αναφέρομαι στα κάτωθι:
1Η αποψίλωση δημοτικών οδών η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες χρειάζεται μεγαλύτερη εντατικοποίηση λέγω του μεγάλου όγκου.
2) Αναμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου για τις περιοχές Μπίστι – Παλαιοχριστιανική – Νότιο Αλσύλλιο Δημαρχείου – πρανές “Γκουρουμέσι”
3) Αφαίρεση ευκαλύπτου έμπροσθεν αγροτικού ιατρείου με κίνδυνο ατυχήματος για ασθενείς και υγρασίας του κτιρίου.
4) Αφαίρεση ξηραμένων πεύκων στην περιοχή Κρόθι
5) Αποψίλωση Δυτικής Εισόδου καθ΄ όλη την Δημοτική οδό, η οποία λόγω στενότητας και έναρξης της νυχτερινής ζωής είναι αρκετά επικίνδυνη.
6) Αποψίλωση Δημοτικών οικοπέδων εντός του οικισμού.
7) Καθαριότητα και βαψίματα καθ΄ όλο το μήκος του πεζοδρομίου της κεντρικής εισόδου από την πλευρά του Ρωμαϊκού υδραγωγείου και του ΓΕΛ Ερμιόνης
8) Συνεργεία δύο ‘η τριών ημερών για την αποκομιδή αδρανών υλικών από σημεία της πόλης μας όπου συγκεκριμένα υλικά έχουν συσσωρευτεί από όμβρια νερά.
9) Συνεργείο δύο ατόμων μίας ημέρας για αποξήλωση σε όλη την περιοχή της Κοινότητας μας παλαιών ανενεργών και παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
10) Συνεργείο τριών ατόμων για την μεταφορά κάδων από μη επικαιροποιημμένα σημεία που δημιουργούν προβλήματα σε ιδιοκτήτες αλλά και κατεστραμμένους κάδους.
11) Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας του Δήμου για την μεταφορά εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία της πόλης μας, τα οποία εμείς έχουμε καταγράψει.
12) Καλύτερος συντονισμός με συγκεκριμένο ημερολογιακό πρόγραμμα για κάθε Κοινότητα για το γερανοφόρο με τους ηλεκτρολόγους του Δήμου για αλλαγή λαμπτήρων στο Δημοτικό φωτισμό.
13) Παράκληση στους εργάτες καθαριότητας των απορριμματοφόρων, όπως μετά από κάθε αποκομιδή να κλείνουν τους κάδους, ως έχουν υποχρέωση.
14) Σίγουρα γνωρίζετε και έχετε δεχτεί πάμπολλα παράπονα για το απορριμματοφόρο στο οποίο ο κάδος του είναι τρύπιος και καθ΄ όλη την διαδρομή ρυπαίνει την άσφαλτό και τους Δημοτικούς χώρους γύρω από τους κάδους.
15) Συνεργασία – Συντονισμός με το Λιμενικό Ταμείο ως προς την αποψίλωση σε χώρους ευθύνης του, θέμα για το οποίο και εμείς ως Κοινότητα θα ενημερώσουμε τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μας.
16) Το αυτό και για τους χώρους ευθύνης του Ν.Π. “Αθλητικό Κέντρο Γεώργιος και Ευαγγελία Μπουρνάκη”, όπου η κατάσταση τουλάχιστον στο χώρο του Ποδοσφαιρικού Γηπέδου είναι απαράδεκτη.
17) Πέραν του Κεντρικού Οικισμού υπάρχει και η ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας μας με τις περιοχές του Κάμπου – Δάρδιζας- Κουβέρτας – Πετροθάλασσας -Κινέττας – Ποδάρι, όπου η αγροτική οδοποιία παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα από τον χρόνιο παραμερισμό και τις χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις
Καθημερινώς δεχόμαστε οχλήσεις από τους παραγωγούς μας και τους ιδιοκτήτες των εξοχικών κατοικιών . 
18)Αγορές – Προμήθειες.
α) 10 τουλάχιστον παγκάκια για αντικατάσταση κατεστραμμένων και τοποθέτηση νέων σε διάφορα σημεία της πόλης μας.
β) 20 τουλάχιστον καλάθια καθαριότητας περιπάτου σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας.
γ) 20 τουλάχιστον φωτιστικών σωμάτων για τοποθέτηση εντός οικισμού, όπου οι συμπολίτες μας έχουν διαρκώς παραπονεθεί για έλλειψη Δημοτικού Φωτισμού.
δ) Τοποθέτηση Πινακίδων Κ.Ο.Κ. με συνεργείο του Δήμου.
Κύριε Αντιδήμαρχε,
Συγχωρέστε με για την αγωνία μου ως προς την σκληρή πραγματικότητα των αναγκών της Κοινότητας μου και τις απαιτήσεις για την καλυτέρευση της εικόνας στην καθαριότητα.
Μιας εικόνας η οποία μπορεί να επιτευχθεί με μπροστάρη την Δημοτική Αρχή – της πόλης μας και τον εθελοντισμό μας – την ευσυνειδησία του επαγγελματικού κόσμου και κάθε οικονομικής δραστηριότητας και τέλος με την φροντίδα και την μέριμνα της Κοινότητας μας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο τομέας της καθαριότητας είναι τομέας ο οποίος συνεχώς χρειάζεται επιμέλεια – οργάνωση – φροντίδα και καθημερινά παρουσιάζει νέα κεφάλαια δράσης.
Όμως απευθύνομαι σε σας όχι μόνο διότι είστε ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αρχής, αλλά γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι με τις ίδιες αγωνίες και ευαισθησίες διακατέχεσθε και εσείς.
Η σημερινή εικόνα, όπως και εσείς θεωρώ ότι έχετε διαπιστώσει δεν είναι αυτή που όλοι μας θα θέλαμε να είχαμε παρουσιάσει 
Σε συνδυασμό και με το υπ΄αριθμ. 3811/15-5-2020 έγγραφο του Δημάρχου προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου μας, να γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε δίπλα σας για να μπορέσουμε με φροντίδα – αγάπη και προθυμία να παρουσιάσουμε μια άλλη πολύ καλύτερη εικόνα στους συμπολίτες και επισκέπτες μας.
Μια εικόνα για την πόλη που μας αξίζει και οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ