Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ
ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερμιονικού Συνδέσμου εύχεται στα μέλη και τους φίλους του, το ζωηφόρο Φως της πολυπόθητης εορτής να καταυγάσει και τις πλέον σκοτεινές γωνιές της υπόστασής μας.
«Πάσχα ιερόν και μέγα ημίν σήμερον αναδέδεικται!»
Φέτος, ωστόσο, για πρώτη φορά στους τόσους αιώνες, θα πορευτούμε στο Θείο Πάθος και θα γιορτάσουμε την Ανάσταση διαφορετικά. Μακριά από τις εκκλησιές, μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μακριά από τους εύοσμους γενέθλιους τόπους. 
Φέτος φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ τα λόγια του ποιητή της έρημης χώρας: Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο σκληρός!1 Η χαρά φαίνεται να κονταίνει, το γέλιο να μικραίνει, η υγεία μας να δοκιμάζεται. Ένας ύπουλος, αόρατος και πανίσχυρος εχθρός απειλεί την ύπαρξή μας. Τούτες τις δύσκολες ώρες, δοκιμάζεται η συλλογική ευθύνη και η ατομική ωριμότητα. Στεκόμαστε συνετά, πειθαρχημένα, με κουράγιο και θέληση, αισιοδοξία και ελπίδα. Άλλωστε δεν ξεχνάμε πως «όποιου του μέλει η Ανάσταση το Γολγοθά ανεβαίνει».
Η καταιγίδα ασφαλώς θα κοπάσει, θα ανακάμψουμε και θα βγούμε στο ξέφωτο! Θα ξανασυναντηθούμε αναγεννημένοι, σοφότεροι, σεμνότεροι,  αληθινοί…
Είθε!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΣΗΜ.
1.   Τ. Σ. Έλιοτ: Η Έρημη χώρα, μτφρ. Γιώργος Σεφέρης.
2.   Κ. Παλαμάς: Πασχαλινά.
3.   Ο πίνακας που συνοδεύει τις ευχές μας είναι η «ΑΝΑΣΤΑΣΗ», (1917-1919), έργο του Κωνσταντίνου Παρθένη.