Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

''Μια βραδιά με νέα μουσική '' στο ΑRTIKI Σύνθεση Χρήστος Δρούζας

Η ομάδα των μουσικών του Χρήστου αποτελείται από νέες και νέους που ζουν σε διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης και προσπαθούν να συναντιούνται και να παίζουν μαζί όσο πιο συχνά μπορούν!

Προϊόν της κοινής πορείας του σολίστα Γιώργου Κοκκινάρη με τον συνθέτη Χρήστο Δρούζα αποτελεί το έργο "Μετά θάνατον ταυτότητα" το οποίο δόθηκε σαν παραγγελία από τον πρώτο στον δεύτερο.

*********************************************

‘Δανείστε μας τα αυτιά σας για 60 λεπτά και εμπιστευτείτε μας να σας πούμε δύο ιστορίες. Δύο ιστορίες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Μία μαύρη και μία πράσινη! Λιτή και σκοτεινή η πρώτη, πολύπλευρη και γάργαρη η δεύτερη! Γράφτηκαν μέσ΄ την χρονιά που πέρασε κι ας ξεγελούν πως ήταν πάντα εκεί. Κάθε που πέφτει η νύχτα απ' το μηδέν ξεκινούν και από πόλεις πολλές ήρθαν οι μουσικοί που απ' την αρχή θα τις πουν.'

*********************************************
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1. Μετά θάνατον ταυτότητα – Solo contrabass performance

Ένα μουσικοθεατρικός μονόλογος με αφορμή τον θάνατο του Μύρη – του φίλου του Καβάφη που έζησε στην Αλεξάνδρεια το 330 μ.Χ - και μία αναζήτηση για την ταυτότητα και την ανάμνηση των φίλων που έφυγαν.

Γιώργος Κοκκινάρης - Κοντραμπάσο


2. A Night in the Jungle – Οκτώ μουσικές εικόνες για πέντε μουσικούς και soundscape.

Τροπική βροχή, εξωτικές μυρωδιές, ένας καταρράκτης, ένα πάνθηρας που βρυχάται, δύο πεταλούδες που κυνηγιούνται αντιστικτικά, σάλσα/σάμπα/μπόσα/άφρομπιτ (και όλα αυτά που πιστεύουμε ότι ακούν οι άνθρωποι της ζούγκλας), μια φράση του Baden Powel, άλλη μία του Rimsky–Korsakov, νύχτα στο Psychotropical Berlin και ξημέρωμα στην ζούγκλα της μεγαλούπολης!

Μάρθα Γκόλια - Φλάουτο
Μαρίνα Σταλιμέρου - Βιόλα
Δανάη Βρίτσιου - Πιάνο
Βιργινία Αμαριωτάκη - Κιθάρα
Ευαγγελία Μήλιου - Μαρίμπα/Βιμπράφωνο’


(Σχεδιασμός Αφίσας: Leander Behal)