Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Βορίδης και Νίκας: Το έργο του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα προχωράει κανονικά

Επειδή τις τελευταίες μέρες έντονα στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί ένα θέμα όσο αφορά το έργο του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα, όπου αναφέρεται πως η Κυβέρνηση μέσω του Μάκη Βορίδη και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσει το έργο (προς Ερμιονίδα) και μάλιστα φτάνουν στο σημείο πολλοί να σημειώνουν ότι ο νέος περιφερειάρχης το κάνει αυτό…εκδικητικά (επειδή λένε δεν τον ψήφισαν στην Ερμιονίδα), εμείς κάναμε ρεπορτάζ και επικοινωνήσαμε και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη. 
Ξεκάθαρες οι δηλώσεις και των δυο προς την Σωτηρία Παπαδοπούλου.
Ο Μάκης Βορίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πρόθεση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ολοκληρωθούν όλα τα αρδευτικά έργα καθώς είναι έργα μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Δεν εξέφρασα ποτέ ούτε καν ως σκέψη ότι δεν θα προχωρήσει το έργο του Ανάβαλου προς την Ερμιονίδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα: «Το θέμα του Ανάβαλου δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αρχής. Παρόλα όμως αυτά δεν εξέφρασα ποτέ την πρόθεση να μην προχωρήσει το έργο. Αντιθέτως αναζητώ λύση και μάλιστα άμεση ώστε να γίνει το έργο του φράγματος της Τζερτζελιάς το οποίο θα λύσει και το πρόβλημα της ύδρευσης της Ερμιονίδας που αν δεν γίνουν αυτά τα έργα κόστους 150 εκατομ. Ευρώ  οδηγείται προς ερημοποίηση».
Οι δηλώσεις των δυο ανδρών δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια και να δημιουργήσουν κλίμα εναντίον της Κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής.
Σωτηρία Παπαδοπούλου