Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ "Father Murphy"Δήμος Ερμιονίδας δελτίο τύπου

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
ΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ  "Father Murphy" 23.17 μέτρων

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ.
ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας  από την πρώτη μέρα της θητείας του, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προσπάθησε να απομακρύνει το σκάφος, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες  αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες. ο Δήμαρχος, κ. Δ. Σφυρής, επικοινώνησε με το Λιμενάρχη ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ, κ. Ι. Κωστόπουλο, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Ι. Ρούσση, λόγω απουσίας του Προέδρου, κ. Π. Μέξη και με μέλη της Επιτροπής ναυαγίων, ζητώντας την άμεση σύγκληση της επιτροπής ναυαγίων για τις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Δεν θα επαναληφθούν τα ίδια, όπως επί δημαρχίας Καμιζή, με το
"Sibylla" που στοίχισε στο Λιμενικό Ταμείο 25.000 € και έμεινε έξι χρόνια βουλιαγμένο πάνω στον αρχαιολογικό χώρο και ανελκύστηκε από εμάς. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην ανέλκυση και να επιρριφθούν ευθύνες για την καθυστέρηση των χρόνων απομάκρυνσης, όχι μόνο γι’ αυτό, άλλα και για τα άλλα σκάφη που έχουν καταγραφεί στα λιμάνια ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ και ΕΡΜΙΟΝΗΣ, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής.