Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ: Σκάνδαλο στην Ερμιονίδα


Σκάνδαλο στην Ερμιονίδα

Έκαναν εργασίες στο λιμάνι Πορτοχελίου παραβιάζοντας περιβαλλοντικούς όρους και χρησιμοποιώντας ακατάλληλα υλικά.

Κύριος του έργου αυτού είναι ο Δήμος Ερμιονίδας όπου συμμετέχει στο Δ.Σ. της κατασκευάστριας εταιρίας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» με εκπρόσωπό του.

Μετά την αποκάλυψη της παρανομίας αυτής και την παρέμβαση της Περιφέρειας επιβάλλοντας πρόστιμο στην προαναφερόμενη εταιρία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ματαιωθεί το έργο.

Μια τέτοια δυσάρεστη έκβαση καταστροφική για την περιοχή θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα αποκαλυφθεί το πώς λειτουργεί ο Δήμος Ερμιονίδας και κάποιες αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες που ενώ έβλεπαν να διενεργείται η συγκεκριμένη παρανομία κατά περίεργο τρόπο σιωπούσαν.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έχει κτισθεί και ιδιωποιηθεί μεγάλο μέρος αιγιαλού στην περιοχή από καταπατητές που  έμειναν ανενόχλητοι.

Τόσο οφθαλμοφανείς παρανομίες ούτε στο ΠΑΛΕΡΜΟ δεν συναντάμε.

   Στον Εισαγγελέα παρέπεμψε την ποινική αυτή υπόθεση η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ συγχρόνως επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην κατασκευαστική εταιρεία που εκτελούσε με όχι συμβατό τρόπο το έργο στο Πόρτο – Χέλι.

   Συγκεκριμένα με την αρ. πρωτ. 212042/3478/13-9-2017 απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου


ΘΕΜΑ: Επιβολή προστίμου ως διοικητική κύρωση στην Εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΑΕ» φορέα του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών σκαφών στο Λιμένα Πορτοχελίου δυναμικότητας 149 θέσεων Τουριστικών σκαφών» Αναφέρεται ότι: Τα υλικά για την κατασκευή του έργου δεν προήλθαν από νομίμως λειτουργούντα λατομεία και δεν πιστοποιείται η καταλληλότητά τους για τη χρήση στο έργο και η συμβατότητά τους με το θαλάσσιο περιβάλλον.

   Επίσης στην απόφαση της Περιφέρειας αναφέρεται ότι οι εργασίες διενεργούντο κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων.

     Υπενθυμίζουμε ότι στις  20 Ιουνίου 2017 Δημοτικός Σύμβουλος στενός συνεργάτης του Δημάρχου και εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. της εταιρείας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» είχε δηλώσει: Ο Δήμος μας μέσω του εκπροσώπου του έχει συμμετοχή !!! στις αποφάσεις της ςεπενδύτριας εταιρίας.

…………. Σε όλες τις φάσεις αδειοδότησης των έργων ο Δήμος στάθηκε δίπλα στους επενδυτές και διευκόλυνε με τις παρεμβάσεις του την παράκαμψη των οποιωνδήποτε δυσκολιών.

………… Τόσο ο Δήμαρχος όσο και εγώ προσωπικά παρακολουθούμε και διευκολύνουμε την πορεία του έργου ……….

   Σύμφωνα με τη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου τόσο ο ίδιος ως εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. της κατασκευάστριας εταιρίας «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.» όσο και ο Δήμαρχος – που είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και έχει γνώσεις από κατασκευές – παρακολουθούσαν την κατασκευή του έργου που γινόταν  με ακατάλληλα υλικά παραβαίνοντας ακόμα τους περιβαντολογικούς όρους και αντί αυτό να το καταγγείλουν όπως έκανε η περιφέρεια οι ίδιοι όπως ομολογεί ο προαναφερόμενος εκπρόσωπος του Δήμου διευκόλυναν να συνεχιστεί το έργο.

Γιατί άραγε;;;

Καλούνται οι κ.κ. Εισαγγελείς, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που θα ασχοληθούν με το θέμα αυτό όπως το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα που είναι εφικτό, να διαγνώσουν τα κακώς κείμενα στην όλη υπόθεση έτσι ώστε άμεσα να διορθωθούν για να επαναλειτουργήσουν νόμιμα οι εργασίες στο Πόρτο – Χέλι αφού τώρα έχουν σταματήσει.

   Η περάτωση του έργου είναι πρώτη προτεραιότητα, και κατά δεύτερο λόγο η τυχόν απόδοση ευθυνών σε αξιωματούχους του Δημοσίου.

   Άλλωστε όπως είναι γνωστό το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στις ετήσιες καταστάσεις για τη διαφθορά, στην πρώτη θέση κατατάσσει τους Δήμους.

   Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ό,τι και αν συμβεί δεν πρόκειται να εκπλαγούμε.



ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΡΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

«ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»

Κιν: 6943570958