Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Λ.Μ.Ε.





Ερμιόνη 3-6-2016

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ι.Λ.Μ.Ε.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ερμιονίδας εντάσσουν κατ’ έτος στο πρόγραμμά τους εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ι.Λ.Μ.Ε. Έτσι την Τετάρτη 1-6-2016 η Β΄ και Ε΄ τάξη του 1
ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου επισκέφθηκαν το Ι.Λ.Μ.Ε. μαζί με τους δασκάλους τους.

Η Β΄ τάξη με αφόρμηση την ενότητα του σχολικού βιβλίου «Η Γλώσσα μου» που έχει τίτλο «Μες στο Μουσείο» παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Περιγραφή αντικειμένων του Μουσείου και δημιουργία ιστορίας με βάση εικόνες ζωγραφικού πίνακα». Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές έπαιξαν εκπαιδευτικό παιχνίδι περιγραφής παλαιών αντικειμένων του Μουσείου. Το πρόγραμμα έγινε με την καθοδήγηση της Προέδρου του Ι.Λ.Μ.Ε.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης με οδηγό τον ζωγραφικό πίνακα της ερμιονίτισσας ζωγράφου κ. Ανθούλας Λαζαρίδου-Δουρούκου, έμαθαν για το μπαρμπαριώτικο ταξίδι και τους
ερμιονίτες σφουγγαράδες. Είχαν την ευκαιρία να δουν τα είδη σπογγαλιείας, να παρατηρήσουν στους χάρτες, τους θαλασσινούς δρόμους, δρόμους της επιβίωσης, της περιπέτειας, της επικοινωνίας, της δημιουργίας, της ανακάλυψης, που πορεύονταν οι ερμιονίτες σφουγγαράδες για να θερίσουν τον κήπο του βυθού. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τη συμβολή των σφουγγαράδων στον πολιτισμό του τόπου. Το πρόγραμμα έγινε με την καθοδήγηση της κας Βιβής Δ. Σκούρτη.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Παιχνιδιών της Ερμιόνης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και στους δύο πολιτιστικούς χώρους της Ερμιόνης υλοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διευκολύνοντας την πρόσβαση και την επικοινωνία των μαθητών με τον πολιτισμό, την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία.
Το Δ.Σ. του Ι.Λ.Μ.Ε.