Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ: ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έγινε μετά από 4 χρόνια ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Ερμιονίδας όπως διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ιστοσελίδας του Δήμου Ερμιονίδας:
"Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4-12-2014 ο αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.
Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ερμιονίδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Τα εμβολιαστικά συνεργεία, που συγκροτήθηκαν με την ευθύνη της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διέθεταν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό φορέων. Τα συνεργεία αυτά δραστηριοποιούνται στον «Αντιφυματικό Αγώνα» και διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και την υλικοτεχνική υποδομή για την εφαρμογή του προγράμματος. Έτσι αφού πρώτα πραγματοποιούσαν το σχετικό έλεγχο των μαθητών (δερμοαντίδραση) στη συνέχεια, όπου χρειαζόταν, προέβαιναν και στη διενέργεια του εμβολίου.  
Κάθε χρόνο τα αντίστοιχα συνεργεία πραγματοποιούν εμβολιασμούς στους μαθητές της Α΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Επειδή όμως στην επαρχία μας δεν είχε πραγματοποιηθεί ο αντιφυματικός εμβολιασμός τα τρία τελευταία χρόνια, φέτος εμβολιάστηκαν εκτός των μαθητών της Α΄ τάξης και οι μαθητές των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων. Έτσι επετεύχθη ο εμβολιασμός και όλων των μαθητών, που δεν είχαν εμβολιασθεί τα τρία τελευταία χρόνια.
Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η Δ/ντρια-Υπεύθυνη συντονισμού Αντιφυματικού Εμβολιασμού ΠΕ Αργολίδας κα. Σαλεσιώτου Βασιλική ενώ στα εμβολιαστικά συνεργεία συμμετείχαν οι γιατροί κ. Μπόμπος Γεώργιος , κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος, κα. Κόσυφα Ελευθερία και επισκέπτες Υγείας από το νοσοκομείο Ναυπλίου και το Κ.Υ. Λυγουριού. Επίσης το γενικό συντονισμό είχε ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Υγείας κ. Σιδέρης Βασίλειος.
Το Δήμο Ερμιονίδας στον  αντιφυματικό εμβολιασμό εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης κα. Λούμη-Γιαννικοπούλου Αγγελική, η οποία ήταν παρούσα σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης ευχαριστεί όλους τους προαναφερομένους για την προσφορά τους στη διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής."
 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ