Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες σε σκύλους στον Άγιο Μηνά

Σήμερα στην Ερμιόνη φώλιασαν μια μάνα σκύλα και τα 4 μικρά της σκυλάκια, που έμεναν εντός του οικοπέδου της εκκλησίας Άγιος Μηνάς προσωρινά που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμιόνης όπως πας προς τον Μύλο. Και τα 5 σκυλιά βρίσκονται νεκρά εκεί μέσα και υπάρχουν και φωτογραφίες τους από σήμερα. Ήθελα να δημοσιεύσουμε την απάνθρωπη αυτή πράξη και να βοηθήσετε να δημοσιευτεί ώστε να βρεθεί ποιος το έκανε και να μην ξανασυμβεί. Είχαν βρεθεί σπίτια & οικογένειες τις τελευταίες ημέρες και θα έφευγαν από εκεί τα σκυλάκια, αλλά δυστυχώς δεν προλάβανε. Πρέπει να προστατεύσουμε τα αδέσποτα και να τα βοηθήσουμε να βρουν μια οικογένεια ώστε να φύγουν από τους δρόμους, αλλά μόνο με νόμιμο και ήρεμες διαδικασίες.
Αυτά μας καταγγέλλει η κυρία Emmanuela Bourbouhaki
Εμείς να ενημερώσουμε τους ασυνείδητους συντοπίτες μας πως  η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή, σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 και το Νόμο 1197/1981 και τον Νόμο 4039/2012. 
Το συγκεκριμένο έγκλημα μάλιστα διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιοδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Να σημειωθεί ότι το φαινόμενο στην πόλη μας δεν είναι νέο και δυστυχώς  οι αρμόδιοι του δήμου μας, που έχουν την υποχρέωση να προστατεύουν αυτά τα αθώα πλάσματα, δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα.
Πρ.Ε.Π.Ερμιόνης