Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ


Τι σημαίνει «Η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»;


Φίλες και φίλοι,
Πολλοί παρεξήγησαν το σύνθημα μας και κάποιοι το παρερμηνεύουν σκόπιμα. Σήμερα λοιπόν εμείς εδώ τους εξηγούμε ότι με αυτή την συνθηματολογία , δεν ακυρώνουμε την δράση μας, το έργο μας, τη συνέπεια μας, την πολιτική μας συμπεριφορά, το ρόλο μας στην τοπική αυτοδιοίκηση που είχα προσωπικά εγώ τα 16 αυτά χρόνια.
«Η νέα σελίδα για τον τόπο μας» έχει τις παρακάτω έννοιες:
  • Να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή που θέλει συναινέσεις, συνθέσεις και αποδοχή του οράματος της συνδιαμόρφωσης μια ευρείας κοινωνικής συμφωνίας για τον τόπο μας, για τον δήμο Ερμιονίδας.
  • Η νέα σελίδα έχει σχέση με την εμπιστοσύνη που πρέπει να δώσουμε στην νέα γενιά για να αναδείξουμε νέα ικανά στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να δώσουμε την ικανότητα σε νέους ανθρώπους να πρωταγωνιστήσουν στην τοπική μας κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μου για να στελεχώσουν την παράταξή μου.
  • Η νέα σελίδα έχει σχέση με μια νέα πολιτική συμπεριφορά, με έναν νέο πολιτικό πολιτισμό, ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας για να ξαναφέρουμε την πολιτική διαδικασία στο επίκεντρο της
    κοινωνίας.
  • Η νέα σελίδα σχετίζεται με τον στόχο μας να ενώσουμε την κοινωνία μας και να ξεφύγουμε από τις αγώνες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, να εγκαταλείψουμε την παραπολιτική , την δημαγωγία και τον λαϊκισμό.
  • Η νέα σελίδα εκφράζει την αναγκαιότητα να γράψουμε ιστορία στον τόπο μας. Να κατασκευάσουμε δημοτικά έργα υποδομής, τόσο για εμάς όσο και για την νέα γενιά.
  • Η νέα σελίδα για τον τόπο μας έχει σχέση με την πρόταση μας στα πλαίσια μιας δημοκρατικής & συνταγματικής αναθεώρησης ,να υπάρχουν όρια θητειών στα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης Ά & ΄Β βαθμού καθώς επίσης και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Επιτελούς πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η εναλλαγή ρόλων και θέσεων και η άσκηση της πολιτικής ως λειτούργημα είναι το ζητούμενο για μια ριζική μεταρρύθμιση της ελληνικής πολιτείας.