Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Αλλαγή χωροθέτησης έργου μαρίνας Ερμιόνης;

Γεν.Γραμματεία Τουριστικών Υποδομών
& Επενδύσεων
Γεν.Δ/νση Επενδύσεων και Ανάπτυξης
Τμήμα Χωροθετήσεων
Αμαλίας 12, 105 57 Αθήνα

Θέμα: Αλλαγή χωροθέτησης έργου μαρίνας Ερμιόνης

Αξιότιμοι κύριοι,
Κατόπιν πληροφοριών των οποίων γίναμε δέκτες περί επικείμενης αλλαγής χωροθέτησης του έργου Μαρίνας Ερμιόνης παρακαλώ πολύ να λάβετε υπόψη σας τα κάτωθι:
Το εν λόγω έργο αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, η αξία του οποίου είναι αναγνωρισμένη από όλους. Η διαμόρφωση και η σχεδίαση του έγινε κάτω από αυστηρά κριτήρια με σεβασμό τόσο στο περιβάλλον όσο και στην ζωή των δημοτών της δημοτικής κοινότητας Ερμιόνης.
Η εταιρία που έχει συσταθεί εμπεριέχει ως μέτοχο και τον Δήμο Ερμιονίδας με συμμετοχή του μάλιστα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της.
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες πληροφοριών-παραπόνων από πολλούς δημότες της περιοχής μας ότι η εταιρία που διαχειρίζεται το εν λόγω έργο (Μαρίνα Ερμιόνης ΑΕ) προώθησε στην Υπηρεσία Σας, ξαφνικά χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση πρωτίστως των κατοίκων της περιοχής, σχέδιο περί
αλλαγής της χωροθέτησης του έργου, με κύρια αλλαγή την πρόταση για δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας εντός της επικείμενης μαρίνας Ερμιόνης.
Με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες επίκεινται δημοτικές εκλογές, η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί θα βρεθεί (σκοπίμως;) προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς την έγκριση της και τη συμμετοχή της.
Επειδή η αλλαγή σχεδίασης ενός τόσο σημαντικού έργου για την Ερμιονίδα και μάλιστα λίγο πριν την αλλαγή της Δημοτικής Αρχής δημιουργεί υπόνοιες σκοπιμότητας στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής
Επειδή δέον όπως η όποια αλλαγή χωροθέτησης λάβει τη σύμφωνη γνώμη της νέας δημοτικής αρχής, η οποία συμμετέχει ως μέτοχος και ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εν λόγω εταιρίας
Παρακαλούμε όπως μην προχωρήσετε σε καμία ενέργεια περί έγκρισης ή μη της όποιας αλλαγής χωροθέτησης του έργου της Μαρίνας Ερμιόνης πριν την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, ήτοι πριν από την 1.9.2014.

Με εκτίμηση
Τάσος Λάμπρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας
Με τον συνδυασμό «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»


orangespotters