Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"ΓΑΜΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ



«Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω»
                                       της
   Άννας Χατζησοφιά
 
«Από μικρές εκπαιδευόμαστε να έχουμε στενή σύνδεση με τα ρούχα
Οι μαμάδες μας ντύνουν, μας φοράνε κορδελάκια στα μαλλιά, και μας προστάζουν να γυρίσουμε γύρω-γύρω για να μας καμαρώσουν.
Μετά έρχονται οι κούκλες που μαθαίνουμε να τις ντύνουμε.
Έτσι λατρεύουμε να μισούμε την εξάρτηση μας από την Μόδα»
Απόσπασμα από την παράσταση
 
 Για τρεις παραστάσεις στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΑΝΟΝ
 
Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, βραδινή 21:00
Σάββατο 2 Νοεμβρίου, απογευματινή 18:30 και βραδινή 21:00
 
Το Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω, μετά από μια πετυχημένη πορεία στην Αθήνα, θα περιοδεύσει τον χειμώνα ανα την Ελλάδα.
 Το έργο είναι μια σύγχρονη σουρεαλιστική, συναισθηματική κωμωδία, με  την φόρμα μιας θεατρικής πρόβας που εξελίσσεται σε παράσταση και με άξονα την εξάρτηση που έχουν οι γυναίκες με τη μόδα και τα ρούχα.
 Ψηλαφεί τις  σχέσεις μητέρας-κόρης, την εξάρτηση από το άλλο φύλο, την λατρεία του σουτιέν, τα ρούχα της έμμηνου ρήσης, θυμάται την πρώτη φορά που έκανε σεξ, αντιμετωπίζει κατάματα αλλά και με αισιοδοξία την μαστεκτομή, πέφτει θύμα βιασμού, μιλάει για την φιλαρέσκεια και το ντρεσάρισμα της θηλυκότητας, τεμαχίζει μια Kelly bag, στήνεται στις ουρές τις ανεργίας φορώντας ψηλά τακούνια, καταστρέφει το λευκό όραμα του νυφικού και φοράει πάντα μαύρα.
 
Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων, κουαρτέτων παραβάσεων και video art ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της.
  Οι πέντε ηθοποιοί ερμηνεύουν 26 ρόλους,  που μας παραπέμπουν χρονικά μέσα από τις ιστορίες τους, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας.
Η παράσταση είναι ιδανική για  γυναίκες, αλλά και όχι μόνο καθώς οι άντρες ανακαλύπτουν, μέσω της, καλά κρυμμένα γυναικεία μυστικά. 
 
Κείμενo - Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά 
Σκηνικά – Video Art: Λίνα Μαντίκου
Κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος Faliakos by Petridis)
Χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου   
Μουσική & Sound Design: Ισμήνη Πεπέ
Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός
Συμβουλές για την πασαρέλα: Βίκυ Κουλιανού
 
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Για φοιτητές και άνεργους: 10 ευρώ
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27520 27153 και 27520 26461
 
  Έλλη Βασιλάκη