Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ Αργολίδας: Μπαράζ απολύσεων εργαζομένων στο «Barceló Hydra Beach»

ΠΗΓΗ: argolikeseidiseis
 Σε μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και σε ταυτόχρονη πρόσληψη νέων (πρακτικάριων), οι οποίοι, όμως, παίρνουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές, (180€ από τον εργοδότη και άλλα τόσα από τον ΟΑΕΔ), προχωράει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach», στην περιοχή της Θερμησίας.

Ήδη, έχουν απολυθεί περίπου 100 εργαζόμενοι (οι 20 πολύ πρόσφατα), με διάφορα προσχήματα. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην κουζίνα απασχολούνται 11 πρακτικάριοι και 9 εργαζόμενοι με κανονικό μισθό. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία αξιοποιεί τα «δώρα» της κυβέρνησης για τσάμπα εργάτες στα πλαίσια της υποτιθέμενης μαθητείας.

Η γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε αγωνιστική παρέμβαση μαζί με τους απολυμένους του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach» καθώς και κατοίκους της περιοχής, χθες το απόγευμα ,έξω από το ξενοδοχείο. Κλιμάκιο από την επιτροπή απολυμένων και μέλη του ΠΑΜΕ, συναντήθηκαν με στελέχη του ξενοδοχείου όπου απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Το ΠΑΜΕ καθώς και οι απολυμένοι εργαζόμενοι διεκδικούν να επιστρέψουν πίσω στην δουλειά τους, να σταματήσουν οι απολύσεις και να εφαρμοστεί και στους νέους εργαζόμενους το μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τους παλιούς, για να μην παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων. Αποφάσισαν για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και καλούν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, να τους συμπαρασταθούν.

Νωρίτερα, συναντήθηκαν η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ με τους απολυμένους όπου κουβέντιασαν πιο αναλυτικά για τα προβλήματα και τα δικαιώματα τους. Εκεί αναφέρθηκε και η προσφυγή των απολυμένων στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, για να παρέμβει, όπου φανερώθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος του προέδρου κ. Μπαρού.
Χαρακτηριστική ήταν η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ρ. Μπαρού, που άφησε τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας, προφασιζόμενος την παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο. Αυτό ενοχλεί περισσότερο τον κ. Μπαρού, αν θα είναι εκεί το ΠΑΜΕ και όχι η απουσία του από το πλευρό των εργαζομένων. Βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση. Πώς αλλιώς θα έβαζε πλάτη για να προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας πιο εύκολα;

Οι εργαζόμενοι της περιοχής, συνολικά, σε όλους τους κλάδους, πρέπει να βγάζουν καθημερινά συμπεράσματα για το ποιοι τους εκπροσωπούν και να μάχονται για την αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα. Να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που την ίδια στιγμή που κλαψουρίζει για ενότητα τα παραδίδει όλα στα αφεντικά. Η ενότητα που έχουμε ανάγκη πρέπει στόχο να έχει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. Ταξική!!
Δυναμική παρέμβαση των μελών του ΠΑΜΕ έγινε χθες στο ξενοδοχείο Ύδρα Μπιτς στην Ερμιονίδα , όπου μαζί με τους απολυμένους υπαλλήλους του ξενοδοχείου, απαίτησαν την άμεσση ανάκληση των απολύσεων που ανακοίνωσε η Ισπανική ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Στο βίντεο που ακολουθεί μιλάει ο Νίκος Παπαγεωργίου -Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού.