Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αν ΠΑΣΧΑ στην ΘΑΛΑΣΣΑ... η ΕΡΜΙΟΝΗ μας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Η Ερμιόνη έτοιμη και φέτος για τις άγιες ημέρες των Παθών και της Ανάστασης. Η πόλη και γενικότερα η γύρω περιοχή αποτελεί μια από τις ιδιαίτερες επιλογές μας. 
Απευθυνόμενη σε κάθε ηλικία και σε κάθε οικογενειακή κατάσταση. Με μεγάλο όπλο την προνομιούχα θέση της δίπλα σε προορισμούς σαν την Ύδρα, τις Σπέτσες και το Πορτοχέλι, και την αγάπη και την υπερηφάνεια των κατοίκων της για την ιστορία και τον πολιτισμό της πάντα είναι μια εγγύηση ότι θα περάσουμε καλά.
 
Η περιφορά των Επιταφίων των δύο ενοριών, του Ταξιάρχη και της Παναγίας, που συναντώνται και κατεβαίνουν μαζί στο Ηρώο την Μεγάλη Παρασκευή, είναι ώρες ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνοιξης για τους πιστούς που συρρέουν στην πόλη από ολόκληρη την γύρω περιοχή...
 
Το Κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή της Ανάστασης είναι ένα ακόμη γεγονός που η παρουσία μας στην πόλη θα μας κάνει να μην ξαχάσουμε. Το έθιμο θέλει τον Ιούδα επάνω σε μια σχεδία να οδηγείται από τα καϊκια και τους ψαράδες του αλιευτικόυ συλλόγου στο κέντρο του κόλπου της Ερμιόνης και εκεί να καίγεται, υπό τον ήχο της φιλαρμονικής. Επακολουθούν για πάνω από λεπτά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά... Η ατμόσφαιρα στην πόλη της Ερμιόνης γίνεται ιδιαιτέρως εορταστική...!!! 
 
Να σημειωθεί ότι φέτος καταβάλλεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια από τον Εμπορικό Σύλλογο Ερμιόνης για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Ερμιόνης.