Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Μια πρώτη προσέγγιση του κόστους μεταφοράς.

Πηγή:villadidimo 
Στην προχθεσινή Λαϊκή Συνέλευση στα Δίδυμα, ο Διδυμιώτης Σπύρος Γ. Αντουλινάκης, ανακοίνωσε τα στοιχεία μιας έρευνας που έχει κάνει, σχετικά με τους τρόπους και το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.
Κάποια από τα στοιχεία αυτά, ο Σπύρος έχει στην διάθεσή του πολύ περισσότερα, αποτελούν την βάση για ό,τι ακολουθεί.

Να διευκρινίσω ότι όσα ακολουθούν δίνουν μια πρώτη – πρώτη εικόνα.
Αν βέβαια ο Δήμος προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση προφανώς θα γίνουν και έρευνα αγοράς, και μελέτες, και διαγωνισμοί κ.α.,
Επί πλέον, αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για το θέμα ας μας το γνωρίσει με κάποιο σχόλιο όπου νομίζει, το ιστολόγιο αυτό είναι ανοικτό.
compressΥπάρχει η εταιρεία Kaoussis η οποία ειδικεύεται, στην κατασκευή απορριμματοφόρων, την μεταφορά απορριμάτων κ.α.
Ας πάρουμε πρώτα ένα σταθμό μεταφόρτωσης, κινητό και με οπίσθια φόρτωση.

Προσέξτε τώρα:
Χωρητικότητα 43 κ.μ. Αυτό σημαίνει ότι χωράει περίπου, με την συμπίεση, τα φορτία 6 απορριμματοφόρων!

Τα απορριμματοφόρα του Δήμου, τα μεγάλα, χωράνε 8 κ.μ. το καθένα, αλλά, υπάρχουν, αναγκαστικά, και μικρότερα.
Τα φορτία όλου του Δήμου τώρα είναι τον χειμώνα 30-35 κ.μ. την ημέρα και τους θερινούς μήνες 70 κ.μ., επίσης την ημέρα.
Αυτό σημαίνει ότι τους χειμερινούς μήνες, έχουμε, με πέντε μέρες την εβδομάδα, κάπου 150 κ.μ. σκουπίδια, δηλαδή χρειαζόμαστε 3 άντε βαριά 4 τέτοια φορτία την εβδομάδα, και επομένως και δρομολόγια, ένα τέτοιο φορτίο είναι ένα

δρομολόγιο.
Κατά τους θερινούς μήνες, την βδομάδα έχουμε 350 κ.μ. Άρα κάπου 7 δρομολόγια.!
Το κόστος αγοράς ενός τέτοιου σταθμού, 43 κ.μ. είναι το πολύ 100.000 ευρώ.
Αν επιλεγεί ο άλλος τύπους, αυτός με φόρτωση από πάνω τα αντίστοιχα στοιχεία είναι, χωρητικότητα 56 κ.μ., δηλαδή 8 απορριμματοφόρα, και κόστος αγοράς 100.000 + ΦΠΑ.
Να σημειώσω ότι εδώ θα χρειασθεί και ράμπα για την μεταφόρτωση,+15000+ΦΠΑ.
Η μεταφόρτωση με αυτά τα μηχανήματα είναι κλειστή, δεν πέφτει σκουπίδι στο χώμα. Και άντε να μην είναι απόλυτα έτσι, ένας εργάτης καθαριότητας με ένα φτυάρι και ένα καρότσι, τα μαζεύει.
Το κόστος ενός δρομολογίου τώρα είναι:
Πρώτα μια διευκρίνηση. Οι σταθμοί αυτοί είναι επικαθήμενοι, με φορτίο περίπου 25tn. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επαγγελματίας διαθέτει ελκυστή (τράκτορα) μπορεί συμμετάσχει σε πιθανό διαγωνισμό.
Οι επαγγελματίες λένε ότι το κόστος ενός τέτοιου δρομολογίου μέχρι την Φυλή ή την Λειβαδιά που διαβάζω τώρα τελευταία, θα είναι 650 ευρώ, πάντα βέβαια ως μια πρώτη ιδέα. Η Περιφέρεια σήμερα πληρώνει 1.500 ευρώ αν η πληροφορία είναι σωστή!
Βάζοντας ένα δρομολόγιο την ημέρα, 360 δρομολόγια τον χρόνο, μας κάνουν 234000, να τα κάνουμε στρογγυλά 250.000 ευρώ.
Εναλλακτικά, αν ο Δήμος επιλέξει να αγοράσει και δικό του ελκυστή, αν και από όσο μας είπαν διαθέτει ήδη έναν, τότε το κόστος για κάθε δρομολόγιο, καύσιμα, συντήρηση, λάστιχα, λάδια, κ.α. θα είναι της τάξεως των 400 ευρώ για κάθε δρομολόγιο, χωρίς τις αμοιβές του οδηγού. Να βάλω ένα δρομολόγιο την ημέρα, κάθε μέρα, κάνουν 12.000 ευρώ τον μήνα, 144.000 ευρώ τον χρόνο, για καύσιμα και συντήρηση, να τα κάνω 150.000 να είναι μπόλικα.
Ενας οδηγός, όπως μου είπαν, είναι καλοπληρωμένος με περίπου 60 ευρώ την μέρα, κάπου 2.000 ευρώ τον μήνα, τα κάνω 3.000 ευρώ τον μήνα, 36.000 ευρώ τον χρόνο, τα κάνω 50.000 ευρώ τον χρόνο, υπερωρίες, ρεπώ, κ.α., ερχόμαστε στις 200.000 ευρώ.
Συνοψίζοντας:

  1. Αν ο Δήμος αγοράσει Σταθμό Μεταφόρτωσης 100.000 ευρώ και ελκυστή, άλλα βαριά – βαριά 100.000 τότε με ένα ετήσιο κόστος 200.000 ευρώ καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς και καταργεί τον δεματοποιητή της ρύπανσης και των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
  2. Αν ο Δήμος αγοράσει μόνο Σταθμό Μεταφόρτωσης, όχι ελκυστή, και την μεταφορά την δώσει εργολαβία σε επαγγελματία τότε το κόστος θα είναι 234000, άντε 250.000 ευρώ.
Δηλαδή: Με κάπου 250.000 ευρώ τον χρόνο ο Δήμος ξεμπερδεύει με την μεταφορά, τον δεματοποιητή, την βρώμα κα την γκρίνια!
Πρώτα συμπεράσματα:
  1. Με έναν τέτοιο Σταθμό Μεταφόρτωσης ο Δήμος υπερκαλύπτει τις ανάγκες του, ακόμη και το καλοκαίρι.
  2. Το κοστολόγια είναι ασύγκριτα μικρότερα από αυτά του … δεματοποιητή! Να λάβουμε βέβαια υπ” όψη και το κέρδος τόσο από τα χιλιόμετρα όσο και από τις εργατοώρες. Και από την μείωση του όγκου των σκουπιδιών αν προχωρήσει η ανακύκλωση.
  3. Η ρύπανση είναι κυριολεκτικά μηδενική. Αν επιλεγεί ο Σταθμός με οπίσθια φόρτωση, μπορεί στην άκρη του δρόμου, να ζυγώσουν τα οχήματα και να γίνει η φόρτωση. Αν επιλεγεί αυτός με από πάνω φόρτωση, χρειάζεται απλά μια ράμπα. Αντε και ένας εργάτης με ένα φτυάρι και ένα καρότσι μήπως παραπέσει τίποτα.
  4. Καθόλου εγκαταστάσεις!
Και τα ερωτήματα:
  1. Τι πληρώναμε ρε παιδιά τόσα χρόνια στον Σταυρό;
  2. Γιατί αυτή η πρεμούρα να επισκευασθεί ο δεματοποιητής μέσα στην άγρια νύκτα, οι απειλές του Κούστα για Εισαγγελέα αν δεν ανοίξει η χωματερή, οι φωτοβολίδες κ.α.
  3. Τι στο διάολο συμβαίνει στον Σταυρό εκτός από την ρύπανση βέβαια. Την βλακεία δεματοποιούν εκεί ή τίποτα άλλο;
  4. Και γιατί τα αποκαλούμενα και γραφεία τύπου, το ένα επιδεικνύοντας πνευματική και συναισθηματική μιζέρια “αγνοεί” όλο το πρόβλημα, ρύπανση και κινητοποίηση, και το άλλο προσπαθεί να ρίξει λάσπη με αναφορές σχετικά με το ποιος εκπροσωπεί τα Δίδυμα και μη ευαισθησία στην … ανακύκλωση; Ποιος ο ρόλος τους τότε και τώρα;
Να επαναλάβω την παράκληση: Θα ήταν χρήσιμο για ΟΛΟΥΣ μας αν όσα αναφέρθηκαν, έπαιρναν μια ακριβέστερη μορφή. Αν μπορεί κάποιος συντοπίτης, ας το κάνει, θα μας βοηθήσει ΟΛΟΥΣ.