Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Βασίλης Γκάτσος: ΔΕΥΑΕΡ και ΔΕΥΑΝ (Δήμος Ερμιονίδας - Δήμος Ναυπλίου).

 


Από Αργολικές Ειδήσεις, καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα: Τα αποτελέσματα αναλύσεων νερού που πραγματοποιήθηκαν από στις 27/1 και 31/1/2022 στις περιοχές, Πουλακίδα, Μάνεσι, Ν. Ροεϊνό, Ναύπλιο, Νέα Τίρυνθα - Άγιος Αδριανός, Μιδέα, Κάντια - Ίρια - Καρναζέικα, Δρέπανο - Βιβάρι, Ασίνη - Τολό και Αργολικό δημοσιοποίησε η ΔΕΥΑ Ναυπλίου.


Τα αποτελέσματα λοιπόν που μπορείτε να δείτε στην εν λόγω εφημερίδα ή κατευθείαν στην ΔΕΥΑ Ναυπλίου δίνουν χλωριόντα 20 εως 28 μονάδες, δηλαδή ένα άριστο πόσιμο νερό στο Ναύπλιο και σε όλα τα χωριά του Δήμου Ναυπλίου που δεν έχει μέσα του καθόλου μα καθόλου θαλασσινό νερό.

Καμιά σχέση με το ισχυρώς υφάλμυρο της Ερμιονίδας, όπου αναλύσεις στην Ερμιόνη δίνουν χλωριόντα 560 μονάδες και στο Κρανίδι 1955 μονάδες. Σωστά διαβάζετε, 1955 μονάδες.

Είναι και αυτό ένα δείγμα της …. πατρικής στοργής της Περιφέρειας μας προς την Ερμιονίδα, που φαίνεται, ως διάσημη Ριβιέρα, είναι άλλου θεού παιδί, αλλά και της μητρικής στοργής του Δήμου μας που πάει πίσω στους πρώην Δήμους μας και τις Κοινότητές μας. Πάνω από 50 χρόνια πάει αυτή η ιστορία .... της αλμύρας στις βρύσες μας. Την συνηθίσαμε όλοι ως πρόβατα. Τόσο που αν δούμε να τρέχει κανονικό πόσιμο νερό από τις βρύσες μας θα διαμαρτυρηθούμε έντονα.

Βασίλης Γκάτσος