Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

«Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Ερμιονίδας, λόγω της πρόβλεψης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ»

 


Κρανίδι, 23.01.2022

Ανακοίνωση

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί όλη η χώρα, εν αναμονή της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ», σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 9087/20.01.2022 κατεπείγον έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο : «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα», και σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 3582/20.01.2022 εγγράφου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα, «περί ετοιμότητας μηχανισμών και υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας»,

Κρίνουμε αναγκαία και απαραίτητη την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ του Δήμου Ερμιονίδας, για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 24, 25 και 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Τα προγνωστικά στοιχεία της Ε.Μ.Υ. για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, επιβάλουν την αμέριστη προσοχή μας σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τα σχολεία τους, καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα, και τους γονείς. Μετακινήσεις, παραμονή στις αίθουσες, σε συνδυασμό με τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθιστούν δεδομένη την απόφασή μας για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Παρακαλούμε και εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους δημότες, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα σχέδια αυξημένης ετοιμότητας και είμαστε προετοιμασμένοι, με πρώτο μέλημα την προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών μας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος