Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Έργα και δράσεις από την Διοίκηση του Ν.Π “Γ. & Ε. Μπουρνάκη” .


Ερμιόνη, 01/10/2021

Ανακοίνωση

Φίλες και Φίλοι του Αθλητισμού,

Έχω την τιμή εδώ και δύο χρόνια να είμαι Πρόεδρος στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Γ. & Ε. Μπουρνάκη έπειτα από την αποδοχή της πρότασης που μου έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος.

Δύο χρόνια, η διοίκηση του Νομικού Προσώπου μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας έχει υλοποιήσει πληθώρα έργων και διαδικασιών που αφορούν το Νομικό μας Πρόσωπο.

Δυστυχώς, χθες το κλειστό γυμναστήριο Γ. & Ε. Μπουρνάκη, δωρεά της μεγάλης ευεργέτιδας μας κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της οικογένειάς της, το οποίο διαχειρίζεται το Νομικό μας Πρόσωπο, παρουσιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα Μ.Μ.Ε. ως ένα εγκαταλελειμμένο και ‘’παρατημένο’’ στη μοίρα του αθλητικό κέντρο από τον επικεφαλής της  τρίτης, κατά σειρά επιλογής των πολιτών, δημοτικής παράταξης κύριο Τάσο Λάμπρου.

Δεν επιδίωξα τα δύο αυτά χρόνια καμία αψιμαχία και κράτησα ένα χαμηλό προφίλ με σκοπό το Νομικό μας Πρόσωπο να μη γίνει αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά παραγωγικό όργανο του Δήμου και του Αθλητισμού του τόπου μας.

Δυστυχώς, με τη χθεσινή του ανάρτηση ο κ. Λάμπρου, με την οποία για μία ακόμα φορά, κατά τον σύνηθη σε αυτόν τρόπο, παραπληροφορεί τους πολίτες και μεγαλοποιεί τις καταστάσεις προς ιδίον όφελος, δηλαδή όπως λέει και ο λαός: «Κάνει την τρίχα, τριχιά».

Η δημοσίευσή του αυτή, μου δίνει βέβαια τη δυνατότητα να παρουσιάσω όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τη δική μας διοίκηση αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια, αλλά και όσα  προγραμματίζονται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, για την αφενός άριστη διοικητική λειτουργία του Νομικού Προσώπου και αφετέρου τη βελτίωση της εικόνας των υποδομών που διαθέτει και διαχειρίζεται.

Όλες αυτές τις ενέργειες θα τις γνώριζε ο κ. Λάμπρου εάν είχε ζητήσει σχετική ενημέρωση ή εάν το μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου που έχει προταθεί από την παράταξή του, συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Ν.Π. και εν συνεχεία  τον ενημέρωνε για αυτές.

Σας παραθέτω λοιπόν όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έχουν ολοκληρωθεί τα παρακάτω και έχουν γίνει οι ακόλουθες πληρωμές οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν υποχρεώσεις παλαιότερων ετών :

 1. Αμοιβές ορκωτών λογιστών για το έτος 2014 οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 2. Αμοιβές ορκωτών λογιστών για το έτος 2015 οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 3. Αμοιβή λογιστικής υποστήριξης – Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2015 οι οποίες δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 4. Συντήρηση Εφαρμογών λογισμικού.
 5. Ασφάλιση κτηριακών εγκαταστάσεων κλειστού γυμναστηρίου.
 6. Δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοιού COVID – 19 απολύμανση. Πραγματοποιήθηκαν 2 φορές σε όλες τις εγκαταστάσεις.
 7. Κατασκευή βάσης έδρασης κερκίδων γηπέδου Ηλιοκάστρου με την συνδρονή και την έκτακτη επιχορήγηση από τον Δήμο για να μην χαθεί το έργο από την περιφέρεια.
 8. Ηλεκτρολογικές εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου Hλιοκάστρου.
 9. Επισκευή – συντήρηση χλοοτάπητα του γηπέδου αντισφαίρισης Ερμιόνης.
 10. Επισκευή – συντήρηση χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Ηλιοκάστρου.
 11. Τέλη ηλεκτροφωτισμού γηπέδων τένις.
 12. Συντήρηση φωτισμού Κλειστού Γυμναστηρίου.
 13. Συντήρηση και αφαίρεση επικίνδυνων σιδερένιων στύλων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμιόνης, καθώς και γενικός καθαρισμός αυτού και στον περιβάλλοντα χώρο.
 14. Λοιποί φόροι πληρώθηκαν, οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 15. Εργασίες χρωματισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ηλιοκάστρου καθώς και παράδοση αθλητικού εξοπλισμού.
 16. Αμοιβή λογιστικής υποστήριξης – Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2016,2017,2018, οι οποίες δεν είχαν γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 17. Επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5*5». Πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 2 έτη τουρνουά beach soccer διότι το γήπεδο 5*5 ουσιαστικά επαναλειτούργησε.
 18. Αμοιβές ορκωτών λογιστών για τα έτη 2016,2017,2018, οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.
 19. Τηλεφωνικά τέλη πληρώθηκαν, αφού δεν είχαν πληρωθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.

 

Έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

 1. Επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων (αποψίλωση – καθαρισμός και αποκομιδή των Δημοτικών Γηπέδων Ερμιόνης και Ηλιοκάστρου και Δημοτικών Γηπέδων Αντισφαίρισης Ερμιόνης). Η επισκευή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό και θα συνεχιστούν οι εργασίες τον Οκτώβριο.
 2. Προμήθεια αθλητικού υλικού, προμηθευτήκαμε ήδη και παραδώσαμε δίχτυα τερμάτων στα γήπεδα Ερμιόνης και Ηλιοκάστρου.
 3. Προμήθεια υλικών επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.
 4. Επισκευή – συντήρηση κερκίδων γηπέδου ποδοσφαίρου Ερμιόνης, ξεκινάει η επισκεύη και συντήρηση τον Οκτώβριο.
 5. Επισκευή συντήρηση υδραυλικής εγκατάστασης γηπέδου ποδοσφαίρου Ερμιόνης και Κλειστού Γυμναστηρίου, η συντήρηση έχει δρομολογηθεί να γίνει πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου.
 6. Αμοιβές ορκωτών λογιστών για τα έτη 2019,2020.
 7. Αμοιβή λογιστικής υποστήριξης – Σύνταξη οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2019,2020.
 8. Έξοδα δημοσιεύσεων.
 9. Μεταφορά οικίσκου αποδυτηρίων και διαδικασία μετατροπής εργοταξιακού ρεύματος. Ένα πρόβλημα που δεν είχε λυθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας των γηπέδων τένις.
 10. Προμήθεια υλικών ηλεκτροφωτισμού για το γήπεδο Ποδοσφαίρου της Ερμιόνης.
 11. Συντήρηση ξύλινου παρκέ στο Κλειστό Ερμιόνης και βάψιμο εξωτερικά του Γυμναστηρίου.

Σας υπενθυμίζω ότι τα προηγούμενα έτη δεν είχαν γίνεις συντηρήσεις και εργασίες στα γήπεδα, καθώς επίσης δεν είχαν πληρωθεί τα λειτουργικά κόστη και δεν είχαν γίνει σωστά οι διαδικασίες διαχείρισης του ΝΠ, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του ΝΠ χρησιμοποιήθηκε για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προηγούμενων ετών. Η διοίκηση μας με γνώμονα την σωστή διαχείριση του ΝΠ λειτούργησε μεθοδικά και κατά σειρά προτεραιότητας «έκλεισε» τις τρύπες παλαιότερων ετών, και με προγραμματισμό προχωράει το έργο της σύμφωνα με τα παραπάνω.

Είτε σας αρέσει, είτε όχι το ΝΠ μπήκε σε μια σειρά με βήματα σταθερά και έτσι θα συνεχίσει. Προσπαθήστε να μην κρίνετε από το περιτύλιγμα διότι χάνετε την ουσία, και όπως έχει γίνει ήδη αντιληπτό ο κόσμος για να σας εμπιστευθεί πρέπει να πεισθεί ότι σας ενδιαφέρει αυτή και μόνο αυτή.

Ο Πρόεδρο του Δ.Σ Νομικού Προσώπου

“Γεώργιος & Ευαγγελία Μπουρνάκη”

Νικόλαος Οικονόμου