Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ίδρυση και Λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Δήμο Ερμιονίδας από το σχολικό έτος 2020-2021

Κρανίδι, 17.07.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνάντηση που πραγματοποίησε στις 4 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ευοδώθηκε με απόλυτη επιτυχία.


Η Υφυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου και προώθησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να εγκριθεί η ίδρυση και η λειτουργία Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) στο Δήμο Ερμιονίδας, από το σχολικό έτος 2020-2021.

Η αναγκαιότητα της άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας από το νέο σχολικό έτος 2020-2021 ήταν μεγάλη, εφόσον έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους οι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας, (το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2016-2017) και δεν θα χρειαστεί να μετακινούνται καθημερινά στο Ναύπλιο.

Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αποτελούν μία από τις δομές της Δευτεροβάθμιας Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Σε αυτά εγγράφονται απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης, καλύπτοντας την υποχρεωτικότητα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χορηγούν στους αποφοίτους τους πτυχίο επιπέδου 2α με επαγγελματικά δικαιώματα και δικαίωμα εγγραφής στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικής αγωγής, κατόπιν εισήγησης του ΚΕΣΥ.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί θερμά την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ερμιονίδας, τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υποστήριξε θερμά το αίτημα του Δημάρχου Ερμιονίδας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που προώθησε ταχύτατα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Δημήτρη Σίδερη για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Γραφείο Δημάρχου