Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ιωσήφ Γανώσης: Αγαπητέ κύριε Γκάτσο,

Αγαπητέ κύριε Γκάτσο,

Εδώ και μία δεκαετία περίπου, από την εποχή που αρθρογραφείτε σε ιστολόγια της περιοχής μας, ανελλιπώς παρακολουθώ και διαβάζω τις απόψεις σας με μεγάλο ενδιαφέρον , ειδικότερα δε εκείνες που αφορούν αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά θέματα τα οποία αναλύετε τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα .

Μπορεί να μην ευδοκίμησε ο χρόνος και η διάθεση για να ανοίξουμε έναν διαδικτυακό διάλογο μεταξύ μας, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αλλά σας ενημερώνω ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό των θεμάτων που αναλύετε με βρίσκετε σύμφωνο και πώς να μην με βρίσκετε σύμφωνο, όταν σήμερα γίνεται “η μάχη του αυτονόητου” την οποία εσείς φωτογραφίζετε με απλότητα και την στοιχειοθετείτε με αριθμητικά δεδομένα.

Όμως σήμερα ως Πρόεδρος της Κοινότητας μας, μέσα από τις υποχρεώσεις που μου οριοθετεί ο θεσμός που υπηρετώ, είμαι υποχρεωμένος όταν οι συμπολίτες μας, όπως εσείς, απευθύνονται στην Κοινότητα μας, να ανοίγω διάλογο και να καταθέτω τις θέσεις τις απόψεις και τις αντιθέσεις της Κοινότητας μας.

Στο άρθρο σας λοιπόν "Τρία θέματα επ' ευκαιρία των καθαρισμών στην Ερμιόνη" στις 9 Ιουνίου 2020 αναφέρεστε στην άποψη και τις ενέργειες της Κοινότητας

Με αφορμή την δημοσίευση του άρθρου σας, θέλω να σας επισημάνω, ότι ο διοικητικός και επιχειρησιακός ρόλος της κάθε Κοινότητας δεν έχει την δυνατότητα να αποκαταστήσει περιοχές σε παλαιές και ωραίες μορφές του παρελθόντος, διότι ούτε Προϋπολογισμό διαθέτει ούτε εργατικό προσωπικό, ούτε τεχνικές υπηρεσίες, αλλά ούτε την ανεξαρτησία ενός τεχνικού προγράμματος διαφοροποιημένου από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Βέβαια είναι σίγουρο ότι η Κοινότητα μας έχει συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη μας.

Το πολιτικό εκτόπισμα της μεγάλης λαϊκής ετυμηγορίας που της έδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, μαζί με την ανεξαρτησία που ορίζει ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 2018, της δίνει το δικαίωμα να προτείνει, να μάχεται και να διεκδικεί τα ανάλογα έργα και οφέλη για τον τόπο μας.

Για το Α και Β θέμα που αναφέρεσθε μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και μετά τις ενέργειες μας που “αποφυλάκισαν” τα πευκάκια του Κοινοτικού μας Καταστήματος σας ενημερώνω ότι έχουμε γνώση και για τον βόθρο, τον όποιο έχουμε προσωρινά ασφαλίσει αλλά και με την 14/2020 ομόφωνη Απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της 22/5/2020 Συνεδρίασης ‘έχουμε παραχωρήσει, μετά από αίτημα εθελοντών συμπολιτών μας, την υιοθεσία διαχείρισης για μια ήπια ανάπλαση – φροντίδα και συντήρηση του άλσους.

Στο Γ΄ θέμα και τελευταίο θέλω να σας διευκρινίσω ότι την αποκατάσταση της ζημιάς του φωτισμού στο Κρόθι ανέλαβε με πρωτοβουλία του ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος και η δαπάνη εκταμιεύτηκε από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό

Κύριε Γκάτσο,

Η θέση του Προέδρου κατ΄ επανάληψη έχει καταγραφεί με την διαφωνία του και την ψήφο του, ως Δημοτικού Συμβούλου τις τετραετίας 2006-2010 και 2014-2019 και σήμερα είναι και θα παραμείνει η ίδια, με την οποία και εσείς συμφωνείτε.

Τα αποτελέσματα μιας συνεχιζόμενης πεπατημένης πολιτικής για το θέμα που συζητάμε είναι ευδιάκριτα και αποδεδειγμένα για την πόλη μας.

Μια επίσκεψη στον Μύλο Κρόθι και στο αναψυκτήριο ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ δεν χωρούν καμία συζήτηση, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους,  Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

Γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, όπου έχουν επιχειρηθεί τέτοιου τύπου δραστηριότητες (Δημοτικές επιχειρήσεις – ενοικιάσεις – παραχωρήσεις Τουριστικών περιπτέρων – ΞΕΝΙΑ κ.λ.π.) την ίδια κατάληξη είχαν.

Επίσης απορίας άξιον είναι με ποιά μεθοδολογία και με ποιά διαδικασία διαφανή και νόμιμη ένα κτίσμα μνημείο που αποκαταστάθηκε με δαπάνη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων το 1998, σήμερα μπορεί να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί από τον οποιονδήποτε ιδιώτη ώστε να το μετατρέψει σε βοηθητικούς χώρους προσωπικής υγιεινής (κατά κόσμον αποχωρητήριο) και λάντζα.

Κύριε Γκάτσο,

τα προαναφερόμενα εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις του Προέδρου της Κοινότητας και ουχί του Κοινοτικού μας Συμβουλίου που θεσμικά και κατά τις διατάξεις εκφράζει την άποψη του με πρακτικό Κοινοτικής Συνεδρίασης, επί της περιουσίας και της διαχείρισης της, που εν προκειμένω ανήκει στην περιουσία της πόλης της Ερμιόνης.

Στην εισαγωγή σας δηλώνετε ότι η Κοινότητα απέφυγε να πει την γνώμη της για τον Μύλο ΚΡΟΘΙ, αλλά κατόπιν καταγράφετε ότι συμφωνείτε με την άποψη της, η οποία όμως είναι η άποψη του Προέδρου, που προσωπικά εσείς ως καλός αναγνώστης διαπιστώσατε από προηγούμενη ανάρτηση μου.

Πέραν τούτου ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο εκφράζει την άποψη του η οποία δεν είναι δεσμευτική νομικά και πολιτικά για την χάραξη της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.

Έτσι και επί του θέματος, εμείς ως Κοινότητα εάν μας ζητηθεί η άποψη μας θα την εκφράσουμε στα νομοθετημένα αυτοδιοικητικά όργανα, αλλά δεν μπορούμε ούτε και θα θέλαμε να είμαστε τροχοπέδη στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή να προωθήσει τις πολιτικές της και τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Κλείνοντας θέλω να σας επισημάνω ότι αυτό που μπορεί σήμερα να ξεχωρίσει και να ωθήσει έναν τόπο και μια κοινωνία σε αλλαγή σελίδας δεν είναι μια πιο καλύτερη διαχείριση – πιο τίμια και συντηρητική άποψη ή μια διοικητική ανακατάταξη κάποιων προσώπων με τις πεπατημένες πολιτικές που επικρατούν εδώ και χρόνια σε ολόκληρη την χώρα σε αυτοδιοικητικό – περιφερειακό και κεντρικής εξουσίας επίπεδο, αλλά η ανατρεπτική ή νεωτεριστική και μεταρρυθμιστική πολιτική που μπορεί να εκφραστεί με εκείνους οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν και διαφοροποιήθηκαν από το χθες και μάχονται όπως εσείς για το αυτονόητο το απλό και το κατανοητό

Ευχαριστώ