Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΤΑΣΟΣ ΤΟΚΑΣ :ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018


Με αφορμή την ανάρτηση του Δημάρχου Ερμιονίδας στο facebook και τις απόψεις του  για την   τακτική της αντιπολίτευσης η παράταξή μας έχει να αναφέρει τα εξής:


Η ΝΕΔΥΠΕΡ   από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου έχει δείξει σε όλους  πως από την θέση της αντιπολίτευσης έχει ασκήσει το ρόλο που ο νόμος  σαφώς ορίζει.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πώς αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινών   και   στην προσπάθεια  του να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη   πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται, ακολουθεί την συνηθισμένη σε αυτόν τακτική  της επίθεσης με αήθη τρόπο και ψέματα στην αντιπολίτευση.


Σήμερα η παράταξή μας θα ξεκινήσει μια σειρά άρθρων για τα κακώς κείμενα του σημερινού Δημάρχου πάνω στα κύρια ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ερμιονίδας  στη διάρκεια αυτής της θητείας ( δίκτυο ύδρευσης Κρανιδίου, αποχετευτικό δίκτυο, κακή ποιότητα νερού, βιομηχανία απευθείας αναθέσεων στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΕΡ, Μαρίνα Πορτοχελίου, κ.λ.π.).



Ξεκινάμε με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων



 Από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου έχουμε επισημάνει πως ο τομέας της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν είναι για μικροπολιτική και αντιπαράθεση και πως όλοι πρέπει να βοηθάμε στην επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τα συμφέροντα του Δήμου μας.



Το τελευταίο διάστημα  η κατάσταση στον τομέα των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας έφτασε να είναι τραγική και οι ευθύνες του Δημάρχου Ερμιονίδας είναι τεράστιες πάνω σε αυτό το θέμα τόσο για την έλλειψη των εργαζομένων στην καθαριότητα μετά την λήξη των συμβάσεων στις 31 Μαρτίου 2018, όσο και για την καθυστερημένη ανάθεση τμήματος της αποκομιδής σε ιδιώτη.



Αυτή η λανθασμένη  εκτίμηση της σοβαρής κατάστασης στη διαχείριση των απορριμμάτων (800.000€ δίνουμε το χρόνο) έχει σήμερα ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία νέα χωματερή στην Aυλώνα Κρανιδίου, όπου παρατηρείται ένας νέος χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων.



Αυτό ουσιαστικά δηλώνει εμφανώς  την ανικανότητα και την ανεπάρκεια του σημερινού Δημάρχου πάνω στη  διαχείριση των απορριμμάτων ,



Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.






 







Πέρα λοιπόν από το βάπτισμα των απορριμμάτων σε βιοαποδομήσιμα και ανακυκλώσιμα απόβλητα ( καφές και πράσινος κάδος) που έγινε από την αρχή αυτής της περιόδου, έχουμε μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας από την διαχείριση των απορριμμάτων.



Όσον αφορά  την αποκατάσταση των χωματερών αυτό δεν είναι έργο του Δήμου μας αλλά έργο  της  Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφορά  76 +4 ανενεργούς  ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου.



Για το άλλο μεγαλόπνοο σχέδιο της εγκατάστασης και της λειτουργίας του δεματοποιητή κατά την προηγούμενη θητεία του  πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Ερμιονίδας πως σήμερα, εξαιτίας των δικών του επιλογών, είναι θαμμένοι εκεί περισσότεροι από 50.000 τόνοι απορριμμάτων με ότι αυτό σημαίνει για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.



Τάσος Τόκας



Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας



Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ