Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα 2012-2013 από το Μπίστι και τις αυλές μας δώρα με υλικά από τη φύση


Μια φίλη μας προτείνει:
Χριστούγεννα 2012-2013  
Από το Μπίστι και τις αυλές μας 
Δώρα με υλικά από τη φύση


Υλικά για τα κουκουνάρια:
1.   Αρκετά κουκουνάρια από τα πεύκα, σε καλή κατάσταση και καθαρά, σε διάφορα μεγέθη. (Μην τα πλύνετε γιατί θα κλείσουν).
2.   Ένα μικρό κουτί Atlacoll (ρευστή κόλλα, είναι διαλυτή στο νερό), (3 ευρώ).
3.   Χρυσόσκονη (2 ευρώ. Τη ρίχνετε σε ένα μπωλ και περιστρέφετε το κουκουνάρι μέσα στη σκόνη για να κολλήσει παντού).
4.   Ένα πινέλο μικρό ή ένα βουρτσάκι δοντιών που δεν το χρησιμοποιείτε. Θα απλώσετε απαλά την κόλλα στις επιφάνειες που θέλετε.
5.   Ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια λεπτά για να μπορείτε να δουλεύετε άνετα.

Για το αμπαλάζ:
6.     Κουτιά συσκευασίας με χριστουγεννιάτικο θέμα. (Αρχίζουν από 2 ευρώ τα μικρά. Αυτό της φωτογραφίας στοιχίζει 3 ευρώ. Τα αγοράζουμε από καταστήματα συσκευασίας δώρων. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  και τη δική μας έμπνευση).
7.     Κορδέλες από μπουμπουνιέρες.  ( εδώ το κορδόνι έχει κολλημένα κοχύλια στις άκρες του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κοχύλια ή μικρά βότσαλα που μαζέψατε το καλοκαίρι από την ακρογιαλιά).  
8.     Χαρτί χρωματιστό, ελαφριά γκοφρέ, σε χρώματα εορταστικά.

Υλικά για τα κεριά:
1.     Κεριά σε διάφορα μεγέθη, κυρίως ανοικτού χρώματος και οπωσδήποτε με λεία επιφάνεια για να μπορούν να κολλήσουν τα φύλλα. (Υπάρχουν φθηνά στα καταστήματα που πουλάνε ποικιλίες κεριών. Αυτά στην φωτογραφία στοιχίζουν 2 και 3 ευρώ κατά μέγεθος).
2.     Φύλλα φθινοπωρινά σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου. (Θα τα αποξηράνουμε πρώτα μέσα σε ένα βιβλίο. Προτιμούμε  φύλλα που έχουν πιο σαρκώδη υφή αλλά όχι πολύ σκληρά).
3.     Κόλλα UHU stick. (Την τοποθετούμε προσεκτικά στο πίσω μέρος των φύλλων και τα επικολλούμε στην επιφάνεια του κεριού σε διάφορους σχηματισμούς).

Είναι δώρα που δίνουν χαρά στους φίλους, γιατί ασχοληθήκατε για χάρη τους εσείς, προσωπικά. Επίσης, θα διακοσμήσουν το σπίτι σας και θα ζεστάνετε την ατμόσφαιρα με τις δικές σας δημιουργίες. Χρειάζονται λίγο χρόνο και ελάχιστα χρήματα.

Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα,
Υγεία, δημιουργική αντίσταση στην κρίση και
Αισιοδοξία για τον καινούργιο χρόνο.