Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Φεστιβάλ φωτογραφίας.


Εργο του Γιάννη Τζώρτζη
 Σας έχουμε ξαναμιλήσει για το Athens photo festival που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 6-11 στην Αθήνα (στο Κτίριο Πεζογέφυρας-Εσπλανάδας δίπλα στο γήπεδο Tae Kwon Do)

  Επανερχόμαστε για να προτείνουμε σε όσους γενικά αγαπούν την φωτογραφία και μπορούν να ακούν μέσα από τις σιωπές της, αλλά και στους φίλους - φίλες που συμμετείχαν στα σεμινάρια φωτογραφίας στην Ερμιόνη και στο Κρανίδι να επισκεφτούν οπωσδήποτε αυτήν την έκθεση, όχι μόνο για να χαρούν δουλειές φωτογράφων καταξιωμένων παγκοσμίως, αλλά και να μαθητεύσουν, γιατί το φεστιβάλ είναι από μόνο του ένα σεμινάριο της τέχνης της φωτογραφίας.
Η διάρκεια του είναι έως 6-12-2009  Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 17:00-22:00.


Έργο της Δέσποινας Μαριάνου " Ανδροκρατία"
Το Κτίριο της Πεζογέφυρας-Εσπλανάδας στο Δέλτα του Φαλήρου έχει διαμορφωθεί εκπληκτικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ και εκεί διοργανώνονται 11 Ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, 21 Video projects, συμμετέχουν120 Φωτογράφοι από 22 χώρες ενώ λειτουργεί Φωτογραφικό βιβλιοπωλείο.

Ανάμεσα στους φωτογράφους που συμμετείχαν ξεχωρίσαμε, τα ¨38 δευτερόλεπτα¨ του Παναγιώτη Τομαρά και την εκπληκτική δουλειά του Γιάννη Τζώρτζη, που απ ότι μάθαμε γεννήθηκε στον Αγ Νικόλαο της Κρήτης και σπούδασε φωτογραφία στο Λονδίνο. Είναι μέλλος του ¨φωτογραφικού κύκλου¨ και έχει διακριθεί πολλές φορές ..

Ο τίτλος του θέματος των έργων του είναι « Ο δρόμος του μεταξιού » και καταγράφει φωτογραφικά, μια πορεία 13.000 χιλιομέτρων από Αθήνα- Πεκίνο με στόχο την αποτύπωση μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε.
Τον ρωτήσαμε πόσες εικόνες έχουν καταγραφεί στο μυαλό του, σε όλη αυτή την διαδρομή και αν ξέρει πόσο τυχερός είναι.
Μας απάντησε ¨Ναι είμαι τυχερός..¨ και πως τώρα ετοιμάζετε για την Αφρική.

Σε πρόταση μας να διοργανώσουμε μια έκθεση της δουλειάς του στην Ερμιόνη μας είπε: Ευχαρίστως!! και ότι έχει κάποιον φίλο που έρχεται συχνά εδώ..(Στην Ερμιόνη)
Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, θα είναι μεγάλη τιμή για μας, αυτό το καλοκαίρι να διοργανώσουμε μια δική του έκθεση στην Ερμιόνη..


     Απο τα 38 δευτερόλεπτα του Παναγ. Τομαρά

Για περισσότερα πατήστε στο ¨διαβάστε περισσότερα..¨



ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ






Κάπου μέσα στον χώρο έτρεχε νερό η οροφή.. 
Έβαλαν έναν κόκκινο κουβά οι διοργανωτές και με φόντο το γκρι έγινε  εικαστική παρέμβαση..
Εμείς μόνο  κάναμε κλίκ..





Να πάτε..