Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΤΣΟΥ

 Η περίοδος των Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών είναι μία περίοδος που σε κοινωνίες σαν τις δικές μας, της Ερμιόνης μας, σηματοδοτεί πολίτες που δηλώνουν παρόντες στις εξελίξεις του τόπου και της κοινωνίας μας.

Ενεργοί πολίτες που εκφράζουν τις απόψεις τους και συμμετέχουν ενεργά στις ανησυχίες της κοινωνίας και εάν τους χρειασθεί ακολουθούν τα καλέσματα της.

Ο Γιώργος Χρυσούλης, γνωστός σε ολόκληρη την επαρχία μας με το παρωνύμιο αυτό, έτσι και αυτή τη φορά διαλέγοντας την αναχώρηση του γι΄ αυτό το Μεγάλο Ταξίδι θέλησε να επιλέξει αυτήν τη χρονική στιγμή.

Γεννημένος στα ασπρόμαυρα χρώματα της φτωχικής Ελλάδας, με Ερμιονίτικο και Βαλτετσιώτικο αίμα ήταν ένας γνήσιος γόνος της Ερμιονίτικης γης και του λιμανιού μας.

Γιός μιας σεβαστής οικογένειας που καθημερινά πάλευε και ανταγωνιζόταν για την επιβίωση της. 

Μεγάλωσε ως νέος στους δρόμους του λιμανιού δίπλα στις δύο αγαπημένες και αχώριστες αδελφές του και ανήσυχος με ένα βρεγμένο ξεροκόμματο ταξίδευσε στην ΙΤΑΛΙΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ για την επιστημονική του εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή του παιδεία, γνωρίζοντας πλέον εκεί την έναρξη της εποχής του έγχρωμου της τεχνολογίας και της ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Δημοτικός Σύμβουλος 2007-2010 που μαζί με τον άλλο αείμνηστο συνάδελφο του Δημοτικό Σύμβουλο Ερμιόνης τον Αντώνη Πάλλη,, αποπεράτωσαν με δική τους προσωπική τεχνογνωσία το τελματωμένο για χρόνια Βιολογικό και Αποχετευτικό Σύστημα της πόλης,

Για άλλη μια φορά τους μνημονεύουμε και τους ευχαριστούμε.

Ο Γιώργος υπήρξε ένα μεγάλο αρχείο γνώσης όλων των αναπτυξιακών ενεργειών της Κοινοτικής και Δημοτικής Αρχής του τόπου μας , όπως τα λιμάνια, η χερσαία ζώνη, η επέκταση του σχεδίου πόλης, η κτηματική περιουσία του Δήμου μας, που πρέπει ως υπεύθυνοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας,

Ζώντας με το Γιώργο σε αντίπαλες όχθες, υπήρξε ένας αιρετικός στις απόψεις του συμπολίτης μας, που αρκετές φορές αναδείκνυε την διαφορετικότητα, έκανε το άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά. Παρά όμως ότι ζούσαμε σε αντίπαλες όχθες κολυμπούσαμε πολλές φορές μαζί στα ίδια νερά της αγάπης για τον τόπο μας και της γοητείας για την Ερμιόνη μας.

Γιώργο Μήτσου σίγουρα φεύγεις νωρίς 

Γιώργο σίγουρα μας αποχαιρετάς 

Γιώργο μην ξεχνάς ότι σε αυτό το ταξίδι οι γονείς των συμφοιτητριών σου στην ΙΤΑΛΙΑ δεν θα σε συναντήσουν να σου πουν «Γιώργο να προσέχεις τα κορίτσια σαν τα μάτια σου 

Πρόσεχε την Νάντια πρόσεχε την Ευγενία».

Γιώργο μας αποχαιρετάς αλλά μας αφήνεις δύο άξια παιδιά, επιστήμονες, που τους έμαθες πάνω από όλα να αγαπούν την Ερμιόνη μας.

Δύο άξια παιδιά την Κέλλυ και τον Παναγιώτη, που και αυτά έμαθαν να προσφέρουν στον τόπο μας και σίγουρα θα προσφέρουν πολλά, όταν τους χρειαστεί και τους καλέσει η κοινωνία μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο σου Εύη για το κουράγιο της τον τελευταίο καιρό της περιπέτειας σου, στην όμορφη και αγαπητή κόρη σου Κέλλυ και στον σπουδαίο γιο σου Παναγιώτη.

Καλό σου ταξίδι Γιώργο

Γιατί; έφυγες Νωρίς

Ας με συγχωρήσει η Παναγιά μας και οι Σεβαστοί Πατέρες 

PERCE; ΓΑΜΏΤΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΓΑΝΩΣΗΣ