Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η ΣΤΕΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ υποδέχθηκε τον κ. Αναστάσιο Πατρώνη

 

Η ΣΤΕΓΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ με πολύ χαρά υποδέχθηκε τον κ. Αναστάσιο Πατρώνη, αφυπηρετήσαντα Επίκουρο Καθηγητή της Παιδαγωγικής των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έδωσε την δυνατότητα στα μέλη και τους φίλους της, σε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν το θέμα "Αυτόνομη σκέψη ή προσαρμοστικότητα; Ο ρόλος των μαθηματικών στην μόρφωση παιδιών και εφήβων σήμερα."
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές με την καθοδήγηση και παρότρυνση του Καθηγητή κ. Πατρώνη πρωτοτύπησαν και αντιμετώπισαν με γεωμετρικούς συλλογισμούς προβλήματα τριγωνομετρίας.
Στο δεύτερο μικροί και μεγάλοι συζήτησαν, αποδόμησαν και αναίρεσαν σύγχρονους μύθους διαπιστώνοντας ότι η καλλιεργημένη μαθηματική σκέψη είναι μια αυτόνομη σκέψη.
Οι μικροί προβληματισμοί που τέθηκαν και η αντιμετώπισή τους οδήγησαν το ακροατήριο στην πληρότητα που προσφέρει η σκέψη και η λύση.

Ευχαριστούμε τον Καθηγητή κ. Πατρώνη για την παρουσία, την καλοσύνη και τις συμβουλές του και τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους που ανταποκρίνονται στα καλέσματά μας.
Τέτοιες δράσεις που καλλιεργούν την σκέψη προσφέρουν σε όλους οφέλη.