Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κρανίδι, Δευτέρα 27/07/2020


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΘΕΜΑ : ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ


Κυρία Πρόεδρε του Δ.Σ.,


χωρίς καμία δικαιολογία που σχετίζεται με την υγειονομική κρίση επανήλθατε να μας προσκαλείτε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια αλληλογραφίας και δια περιφοράς. Φορτώνετε στον κορονοϊό (covid-19) τακτικισμούς και σκοπιμότητες να μη λειτουργήσει κανονικά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας. Ανεξάρτητα αν τα θέματα είναι αρκετά σοβαρά ή έχουν διαδικαστική χροιά, το παραμύθι σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου από απόσταση πρέπει οριστικά να σταματήσει, δείχνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, αδιαφορία για μία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το Μάϊο του 2020 σας πρότεινα την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Κρανιδίου και αυτό το υλοποιήσατε σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα αποστάσεων μεταξύ μας και όλα κύλησαν ομαλά σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Τώρα τι σας έπιασε και μας προκαλείτε σε συνεδριάσεις δια περιφοράς, δια αλληλογραφίας;

Ποιος είναι ο λόγος να ξαναγυρίσουμε στο καθεστώς που ίσχυε αρχές Μαΐου του 2020; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απόφαση που ακυρώνει τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Προσωπικά σας είχα επισημάνει ότι από το τέλος Μαΐου δε θα έχω συμμετοχή σε Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς, εξ αποστάσεως, άρα δε θα έχω συμμετοχή στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 διά περιφοράς, διά αλληλογραφίας. «διά παρωδίας».

Καλώ τους Δημοτικούς Συμβούλους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας να έχουν την ίδια στάση, καλώ να μην πραγματοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς και να προγραμματιστεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο αρχές της άλλης εβδομάδας με όλες τις εκκρεμότητες που θα έχουν προκύψει και φυσικά πρέπει να γίνει διά ζώσης στο Λύκειο Κρανιδίου.

Τα είχαμε πει από αρχές καλοκαιριού. «οι καθαροί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Θεωρώ ότι είναι λάθος η σημερινή σας πρόσκληση, αναμένω την επίσημη πρόσκληση για τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Δε μπορώ΄ να αποδεχτώ λογικές και ενέργειες που υποβαθμίζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και φυσικά ζητώ την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γ. Γεωργόπουλου για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στο Λύκειο Κρανιδίου εφαρμόζοντας  τον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του.

Στόχος μας ήταν και είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλα τα κρίσιμα θέματα να απασχολούν το κορυφαίο συλλογικό όργανο του Δήμου.


Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ