Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γνωριμία με την αρχαία ελληνική τεχνολογία

στο γειτονικό νομό

με την ευκαιρία των εγκαινίων του ανακαινισμένου κτιρίου του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Κορίνθου, που τελέστηκαν στις 29 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος της πόλης εκτός των άλλων, ευχαρίστησε και τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον συντοπίτη εκπαιδευτικό κο Κωνσταντίνο Κορδώση για την προσφορά του.

Η μόνιμη έκθεση που θα φιλοξενείται στο εξής, στο χώρο αυτό (όπου πλέον στεγάζεται μέρος υπηρεσιών του δήμου) με ελεύθερη είσοδο στο κοινό, αποτελείται από δημιουργήματα του ιδίου, βασισμένα στην αρχαιοελληνική τεχνολογία και περιλαμβάνει μιά σπουδαία συλλογή από ενδιαφέρουσες κατασκευές.

ο παντογράφος του Ήρωνα
Σπάνιο διδακτικό έργο που μας αφορά όλους, με εμπνευσμένα αντίγραφα που μαρτυρούν υψηλή τεχνογνωσία στην προϊστορία μας,  μας συστήνει με μηχανισμούς που εξυπηρετούσαν και οργάνωναν την καθημερινότητα των προγόνων μας.

μπρούτζινα φορητά ηλιακά ρολόγια

Η ιδέα για την υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος γεννήθηκε το 2006, (με αφορμή μιά θεατρική παράσταση που αφορούσε τον νεαρό Αρχιμήδη) και ώριμη πιά, την τελευταία τριετία είχε αγκαλιαστεί από το 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών με σχολική κυρίως επισκεψιμότητα.

Μιά επιτόπου επίσκεψη θα σας εντυπωσιάσει και θα σας πείσει για τη σημασία και την αναγκαιότητα ανάλογων πρωτοβουλιών εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ή/και πολιτισμικής υπενθύμισης και ευθύνης.

πηγή πληροφόρησης-φωτοϋλικού klenia
επιμέλεια κειμένου Έλλη Βασιλάκη