Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Φίλες και Φίλοι,

Αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου και χωρίς να το είχα προσχεδιάσει στο παρελθόν να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές. Στην απόφασή μου αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε το ξεχείλισμα της απογοήτευσης που ένιωσα τόσο για το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, όσο και για τους εκπροσώπους του σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.Την τοπική αυτοδιοίκηση που ανέκαθεν την έβλεπα και εξακολουθώ να τη βλέπω όχι σαν προέκταση της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά σαν μια μαζική, αυτόνομη και ανεξάρτητη συσπείρωση συγχωριανών, που όλοι μαζί προσπαθούν να φτιάξουν έναν όμορφο μικρόκοσμο στον οποίο κυριαρχούν όλα τα ιδανικά της ανθρώπινης φυλής. Επειδή όμως μεγάλωσα και τέτοιες ρομαντικές εξάρσεις δεν μου επιτρέπονται, τουλάχιστον δημόσια, επανέρχομαι αμέσως στην ωμή πραγματικότητα.Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τις δημοτικές εκλογές του Μάη. Τις δημοτικές εκλογές του 2014 οι οποίες, ευτυχώς για τους δημότες, είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες και κυρίως από αυτές του 2010. Η διαφορετικότητα των φετινών εκλογών συνίσταται κυρίως στον πλουραλισμό.Πλουραλισμός ο οποίος δεν υπήρχε στις εκλογές του 2010 όπου όλοι μας και δικαιολογημένα ψηφίσαμε έναν εκ των δύο μονομάχων, μιας και ο τρίτος υποψήφιος απευθυνόταν εκ προοιμίου σε συγκεκριμένη μερίδα ψηφοφόρων.Πληθώρα, προς όφελος της δημοκρατίας, σε συνδυασμούς και πρόσωπα, ιδέες και απόψεις, ήθη και ύφη, κόμματα και φατρίες.Ο πολίτης του Δήμου Ερμιονίδας έχει πλέον πλήθος επιλογών για να στηρίξει με τη συμμετοχή  του και  να ρίξει την αυτόβουλη ψήφο του.Θέλει να ψηφίσει την παράταξη που κατευθύνεται από το πάλαι ποτέ αγαπημένο του πολιτικό κόμμα ή/και έχουν έρεισμα τα μεγάλα ή μικρά συμφέροντά του; Υπάρχει.Θέλει να ψηφίσει την παράταξη που με την εμπειρία της μας κληροδότησε όλα αυτά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν σήμερα τον τόπο μας και τώρα ακόμη πιο έμπειρη υπόσχεται να τα λύσει; Υπάρχει επίσης.Θέλει να ψηφίσει την κουρασμένη και φθαρμένη παράταξη που η μόνη της ανανέωση είναι η προσθήκη των λέξεων «συνεργασία», «συμμαχία» και λοιπά επικοινωνιακά «συμ…μαζωχτικά» στη λεζάντα της; Υπάρχει και αυτή.Εδώ θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφέρω πως όλες οι ανωτέρω επιλογές προσφέρουν, κατά περίπτωση, νέες θέσεις εργασίας σε άνεργους ψηφοφόρους ή διατήρηση των υπαρχόντων σε ήδη εργαζόμενους. Τουλάχιστον προεκλογικά.

Η πληθώρα επιλογών όμως έχει και το ανάλογο αντίτιμο: την έλλειψη δικαιολογιών. «Επιλογές» και «δικαιολογίες» είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα. Λίγες επιλογές, πολλές δικαιολογίες. Πολλές επιλογές, λίγες δικαιολογίες…

Φίλες και Φίλοι,

Το «γερασμένο» πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα της μεταπολίτευσης στη σημερινή της κατάντια είναι εδώ. Με τις ρίζες του βαθιά χωμένες στο υποσυνείδητο της κοινωνίας μας προσπαθεί να απομυζήσει για μια ακόμα φορά την ψήφο μας για να κρατηθεί στη ζωή. Με καρότο και μαστίγιο, με δόγματα και διλήμματα, με υποσχέσεις και απειλές. Με όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, κυρίως αθέμιτα.

Οι εκπρόσωποί του έχουν το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο μας. Έχουν το θράσος να παρουσιάζονται σαν νέοι, άφθαρτοι, συνεργάσιμοι, ανεξάρτητοι, ανιδιοτελείς και ανυστερόβουλοι. Ποιοι; Αυτοί που δεν μιλούσαν μεταξύ τους παρά μόνο για να αλληλοκατηγορηθούν. Αυτοί που ανάλωσαν και αναλώνουν το χρόνο τους όχι για να συνεργαστούν προς όφελος του Δήμου, αλλά για να εκτοξεύουν ο ένας στον άλλον απειλές και συκοφαντίες. Αυτοί που δεν έκαναν ανακωχή ούτε ακόμα όταν έχαναν το έργο της αποχέτευσης, ούτε όταν έχαναν τη Δ.Ο.Υ., ούτε όταν όλη η Ερμιονίδα δυσφημιζόταν από τους σωρούς σκουπιδιών που βρωμούσαν. Αυτοί που διοίκησαν τον τόπο μη μπορώντας να υπερβούν τον εγωισμό και την παντογνωσία τους.

Με νέα φορεσιά, νέα συνθήματα και αποτυχημένο λίφτινγκ προσπαθούν μάταια να κρύψουν την καταγωγή τους από το «χθες». Με τις «Σειρήνες» τους να προσπαθούν ακατάπαυστα, πατώντας στις ανάγκες ή τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων, να μας «εξαναγκάσουν» να τους ακολουθήσουμε. Πότε με σκληρό ροκ και πότε με μπαλάντες.

Όμως αρκετά! Ότι εκπροσωπούν και πρεσβεύουν είναι η παρακμή του παρελθόντος και εκεί πρέπει να τους αφήσουμε

Η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας είναι μια ανοιχτή ομάδα ανθρώπων που με  υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Τόκα υποβάλλει μια νέα πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας. Νέα σε ανθρώπους, νέα σε αξίες, νέα σε αντιλήψεις, νέα σε πρακτικές. Χωρίς υστεροβουλία, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα. Στη διάθεση αυτής της ομάδας έχω θέσει και εγώ τις δυνάμεις μου, έχω αποθέσει τις ελπίδες μου και κρυφοονειρεύομαι ένα καλύτερο αύριο για τον μικρόκοσμό μου, την Ερμιονίδα μας. Με περισσότερη αισιοδοξία, ανάπτυξη, ευημερία, ισότητα, αξιοκρατία, διαφάνεια, ελπίδα.

Η παράταξη μας δεν προσφέρει πακέτα «2 ή 3 σε 1».

Δεν κατευθύνεται από κανένα πολιτικό κόμμα παρά μόνο από τους δημότες της Ερμιονίδας.

Δεν έχει εμπειρία από κομματικές οργανώσεις και διεργασίες αλλά από τη ζωή, την ελεύθερη αγορά και τη βιοπάλη.

Δεν εξυπηρετεί κανένα ιδιωτικό συμφέρον παρά μόνο το κοινό.

Δεν εξαναγκάζει κανέναν να συμμετέχει στο συνδυασμό της ούτε να της προσφέρει την ψήφο του, θυσία στο βωμό των υποσχέσεων ή των απειλών.

Δεν «συνεργάζεται» και δεν «συμμαχεί» με καμία παράταξη που προέρχεται, παραπέμπει και εκφράζει ξεκάθαρα ή καμουφλαρισμένα το παρελθόν και τις πρακτικές του.

Αυτή η δημοτική παράταξη λοιπόν, με μία και μοναδική υπόσχεση στο χαρτοφύλακά της, τολμά και είναι παρούσα σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας την εμπιστοσύνη σας. Χωρίς «χορηγούς» και «υποβολείς». Χωρίς φιέστες, τυμπανοκρουσίες και «φιλικά» Μ.Μ.Ε. Χωρίς παχιά λόγια, επικοινωνιακές τακτικές και δημαγωγικά τεχνάσματα. Η μοναδική υπόσχεση που κομίζει είναι να εργαστεί ξεκάθαρα, σοβαρά και υπεύθυνα για το καλό του τόπου μας. Το μόνο που θέλει να αποκομίσει είναι την ελεύθερη, ανεπηρέαστη, αυτόβουλη ψήφο σας η οποία είναι το μόνο μας κίνητρο σε αυτή μας την προσπάθεια. Προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε μαζί σας, προκειμένου να θέσουμε το Δήμο μας στη δυναμική τροχιά που του αξίζει, με επιβάτες όλους μας και όχι λίγους και εκλεκτούς.

Ξέρουμε πως η κατάσταση δεν είναι εύκολη ούτε ο άνεμος ούριος. Θέλει μεγάλη πίστη και πολύ δουλειά σε αυτή την προσπάθεια. Όμως νιώθουμε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή. Καλούμαστε όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία μας. Ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ραγιαδισμός δεν ταιριάζουν στη φυλή  μας.

Ραντεβού λοιπόν στην κάλπη σε 17 μέρες. Μην ξεχάσουμε την αστυνομική μας ταυτότητα,  τη  συνείδηση  και  την  ελεύθερη βούλησή μας.


       Γιώργος   Πουλής

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με τη 

ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ