Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Έτσι θα είναι

Η μελλοντική Ερμιονίδα.
 

Αυτή η φωτογραφία, από ανακοίνωση προγράμματος προεκλογικού για Θερμησία, είναι αντιπροσωπευτική εικόνα της Ερμιονίδας που θέλουμε. Καταπράσινα περιβόλια γεμίζουν τους κάμπους μας και σταματάνε στις αμμουδιές μας. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μεταποιητές, γίνονται οι στηλοβάτες της οικονομίας της Ερμιονίδας, η τοπική "τάξη", όπως ήταν πάντα στην Ερμιονίδα.
Νερό θέλει η Ερμιονίδα και όχι λόγια για το νερό. Θέλει ΚΑΙ τον Ανάβαλο, ο οποίος δεν είναι ποτάμι, αλλά νερό που ήδη έχει πέσει στη θάλασσα, θέλει ΚΑΙ τα μεγάλα φράγματα, θέλει ΚΑΙ τα φράγματα ανάσχεσης ροής και εμπλουτισμού υπογείων υδάτων. ΟΛΑ τα θέλει.
Μεγάλωσα μέσα στα ωραιότερα περιβόλια της Ερμιόνης. Μέσα στους παλιούς ελαιώνες της και τ' αμπέλια της. Στα λιτρίβια και στα πατητήρια της. Διέσχιζα καθημερινά χωράφια με ντομάτες, πεπόνια, αγγούρια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, καρπούζια, κάποτε και με μπαμπάκια. Χωράφια με στάρια, κριθάρια, βρώμη για τα άλογα των αγγλικών ιπποδρόμων. ΟΛΑ τα έβγαζαν οι ευλογημένοι κάμποι μας. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΟΥΝ.

Έρρωσθε,
Βασίλης Γκάτσος